BES:Civan Yıldırım serbest bırakılsın

BES, tutuklu bulunan Şube Sekreteri Civan Yıldırım’ın ağır sağlık sorunları olduğunu bildirerek, serbest bırakılmasını istedi.

GÜNDEM 01.03.2017, 14:19 01.03.2017, 14:19
BES:Civan Yıldırım serbest bırakılsın

Büro Emekçileri Sendikası(BES) tutuklu bulunan Ankara 2 No’lu Şube Genel Sekreteri Civan Yıldırım’ın serbest bırakılmasını istedi.

Birgün'den Çağlar Ballıktaş'ın haberine göre, BES Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına, KESK MYK üyeleri ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da destek verdi. BES Genel Başkanı Fikret Aslan, Civan Yıldırım’ın sosyal medya paylaşımları ve sendikal mücadele verdiği için 12 Aralık sabahı saat 5‘de evine yapılan polis baskını sonrası gözaltına alındığını, daha sonra da tutuklandığını bildirdi. Yıldırım’ın milyonda bir görülen Tip 1,5 diyabet hastası olduğunu belirten Aslan, böbrek ve kalp yetmezliğinin de bulunduğunu söyledi. Ayrıca Yıldırım’ın yüzde 40 engelli raporu olduğuna dikkati çeken Aslan, sendika olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları tutukluk itirazlarına bu güne kadar olumlu cevap verilmediğini belirtti. Yıldırım’ın her geçen gün yaşam riskinin arttığını belirten Aslan, tutukluluğunun bir an önce sonlandırılmasını istedi.

“Bir gün bile tutuklu kalamaz”
Toplantıda söz alan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, 15 Temmuz’dan bu güne 76 KESK üyesinin tutuklundığını bildirerek, Civan Yıldırım’ın düzenli sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini söyledi. 2,5 aydır cezaevinde tutulan Yıldırım’ın sağlık koşullarından dolayı bir gün bile tutuklu kalmasının sakıncalı olduğunu belirten Özgen, yaşam riskinin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Civan Yıldırım’ın başına gelecek her şeyin sorumlusunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olduğunu belirten Özgen, Civan Yıldırım’ın acilen serbest bırakılmasını istedi.

905 hasta tutsak
Toplantıda açıklamalarda bulunan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bu uygulamanın sadece Civan Yıldırım’a özgü olmadığına dikkati çekerek, cezaevlerinde özellikle OHAL döneminde yüzlerce yaşam hakkı ihlali yaşandığını belirtti. Civan Yıldırım’ın 2012 yılında da gözaltına alındığını ve sağlık sorunları nedeniyle aynı gün serbest bırakıldığını belirten Türkdoğan, iktidarı yaşam hakkını ihlal eden uygulamalardan geri dönmeye çağırdı. Yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olan 40 bin kişinin "denetimli serbestlik" ten yararlandığını bildiren Türkdoğan, cezaevlerindeki sağlık sorunları bulunan 905 kişinin tutulduğunu belirtti.

 

Yorumlar (0)