Başbakan Binali Yıldırım'dan 'tecavüze yasal kalkan' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, tartışma yaratan cinsel istismar önerisi hakkında açıklama yaptı

GÜNDEM 18.11.2016, 14:07 18.11.2016, 14:07
Başbakan Binali Yıldırım'dan 'tecavüze yasal kalkan' açıklaması

Birgünde yer alan habere göre, Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te görüşülen ve tartışma yaratan 'cinsel istismar mağdurunun istismarcıyla evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören' yasa teklifi için, "Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Bu bir tecavüze af değildir" dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

 

AKP'den 'Çocuk tecavüzcüyle evlendirilsin' önergesi AKP'den 'Çocuk tecavüzcüyle evlendirilsin' önergesi

 

MADEN OCAĞINDA HEYELAN: Yağışlardan dolayı bir göçük meydana geldi. Heyelan münasebetiyle 3 mnadenci hayatını kaybetti. 13 madenci için de kurtaram açlaışmaları devam ediyor. Bu ocak özel bir işletme. Çalışmalar, valiliki, başbakanlık bütün birimlerce devame diyor. Açık ocakolması, çok yağış olması dolayısıyla çalışmalar ağır ilerliyor.

 

 

MHP'YE GÖNDERİLEN ANAYASA METNİ: Henüz bir cevap gelmedi.

 

 

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ: Tamamen gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Yasaları bilmiyorlar. Dolayısıyla çocujkları oluyor, babaları hapse giriyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduruyietin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarından partilerine önüne gelen sonuç. Bunun giderilmesi için söz verilmiştir. Maalesef CHP bir ucuz istismar aracı olarak kullanılmaya kalkıştı. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Bu cezaları tecavüzle ilgili bir konu değil.

Yorumlar (0)