'Barış Güvercinleri' anıtı açılacak

Ankara’da 10 Ekim katliamında ölen başta CHP Malatya Gençlik kolları üyesi 12 genç olmak üzere 101 kişinin anısına yaptırılan “Barış Güvercinleri Anıtı” Malatya’da açılacak.

GÜNDEM 08.12.2016, 14:40 08.12.2016, 14:40
'Barış Güvercinleri' anıtı açılacak

Birgün gazetesinin haberine göre, 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nda ölen CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 12 genç olmak üzere 101 kişinin anısını yaşatılması amacıyla, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından yaptırılan "Barış Güvercinleri Anıtı’nın” açılışı yarın yapılacak.

 

Malatya Özalper Mahallesi’nde yapılacak olan anıt açılışına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katılacak.

 

Sonsuza kadar yaşayacaklar

 

CHP‘li Ağbaba, “Barış Güvercinleri Anıtı” ile yitip giden tüm canların anısını yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu anıt, 9 Ekim gecesi Malatya'dan dillerinde barış türküleri ile yola çıkan, ama 10 Ekim sabahında Barış istemek için gittikleri meydanda barbarların saldırısına uğrayan yol arkadaşlarımızın hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak için yapıldı” diye konuştu.

 

 

 

Anıt açılışı öncesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mutlu Kerimoğlu tarafından hazırlanan "Baba Ben de Gideyim Mi?" belgeselinin gösterimi yapılacak. Belgesel gösterimi ve anıt açılışına Ağbaba’nın yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve belgesel yapımcısı Mutlu Kerimoğlu katılacak.

Yorumlar (0)