AZİZ KOCAOĞLU VE MUHALEFETTEN DELEGEYE İMZA BASKISI

Muhalefet sözcüsü Yaşar Tüzün ve Gaye Usluer'in bugün 521 imza topladık imza sorunumuz yok açıklamasından kısa bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve muhalefete destek verenlerin delegelere yönelik baskısı bu açıklamayı yalanlar nitelikte oldu.

GÜNDEM 19.07.2018, 22:08 19.07.2018, 22:08
AZİZ KOCAOĞLU VE MUHALEFETTEN DELEGEYE İMZA BASKISI


CHP’de seçimli olağanüstü kurultay gerçekleştirilmesi için üç gün önce çağrıda bulunduklarını anımsatan Tüzün, delegelerin özgür iradeleriyle bu çağrıyı dikkate aldığını iddia etmişti.

 

GAZETECİLERİN İMZALARI İNCELEMESİNE İZİN VERİLMEDİ
Hem ıslak imzalı noter kağıtlarıyla hem de noterden hemen sonra bizzat whatsapp fotoğraflarla kendilerine gönderildiğini bildiren Tüzün, bazı noterlerin hazırlanan nüshaları CHP Genel Merkezine de gönderdiğini, imza sayısıyla ilgili bu nedenden dolayı polemik yapıldığını ifade etti.Tüzün, “Kimseden sakladığımız gizlediğimiz belge yok. Hepsini tek tek sayabilirsiniz.” dedi. Fakat toplantı sununda bazı gazetecilern imzaları detaylı incelenmesine izin verilmedi.

 

AZİZ KOCAOĞLU'NDAN DELEGEYE İMZA VER BASKISI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bugün yapılan imza açıklamasından sonra İzmir'deki delegeleri tek tek arayarak imza vermeleri çağrısında bulundu. Aziz Kocaoğlu'nun bu baskı çalışması Yaşar Tüzün'ün özgür irade ifadesini yalanlamış oldu.

 

İMZA SIKINTIMIZ YOK DİYEN MUHALEFETTEN DELEGELERE SMS İLE BASKI
Muhalefete destek verenlerin bir diğer baskı ve algı yolu ise sms yöntemi oldu. İnce'ye destek veren isimler toplu sms paketleri kullanarak Türkiye'deki bütün CHP'li kurultay delegelerini sms yağmuruna tuttular.

 

Değerli Kurultay Delegesi yoldaşım, CHP'nin özlenen başarısını görmek isteyen tabanın sesine birlikte kulak verelim, Değişim ve Umut Kurultayı çağrısına kayıtsız kalmayalım. Tayfun EREL Kırklareli Kurultay Delegesi.  SNC IPTAL LGQ4V yaz 4609a gönder  B373


100 ler harekete gecti, son 100 icin geri sayim suruyor. Haydi CHP, demokrasiye olan inancini, adil, esit bir kurultay duzenleyerek herkese goster. Delege kardesim bu mesaji sana onbinlerin bize ulasan talebi uzerine yaziyoruz, sen de cesur yureksin, #GelecegimizIcinIMZAla - Ozlem Agirman
B186


Gelecegimize umutla bakmak icin secmene kulak tikamadan buyuk degisime ortak olalim! Degisime umut olalim!
 Kardesiniz Hilal COKOY-Erzurum Delegesi B354


Sayın delegemiz, partili yol arkadaşımız,

Partimizin yönetim anlayışını; siyasi-ideolojik çizgisinden örgütlenmeye, toplumla kurduğu ilişki biçiminden parti yönetimine kadar devrimci biçimde değiştirmesi gerekliliktir. 

Olağanüstü Kurultay için Açık Çağrı...
https://www.gelecekicin.biz B040

 

Degisim ve Umut Kurultayimizda son viraja girmis durumdayiz. Bugun itibari ile noter tasdikli 564 imzaya ulastik. Son 60 imza. Cumhuriyet Halk Partisi orgutu buyuk bir degisime hazirlaniyor. 
Basaracagiz! B354 sinan çiftci

 

TUNCAY ÖZKAN'DAN İMZA AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek, parti için olağanüstü kurultay talebine ilişkin açıklama yaptı. 

Özkan, "CHP'nin gündeminde kurultay talepleri sayıların yarıştırılacağı, tabanımızın sürekli bununla meşgul olacağı noktalara gelmemeli. Kurultayın nasıl toplanacağı belli. Yeterli sayı bulunduğunda genel merkeze teslim edilir, biz de yerine getiririz" dedi.

Türkiye'nin ve CHP'nin kurultay tartışmalarıyla meşgul edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Özkan, "CHP kurultayını, CHP'nin ülke sorunlarıyla ilgileneceği yerde, kurultayı gündemde tutmak partimize zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.
Genel merkezden alınan bilgilere göre imza sayısının 450'i geçemeyeceği.

Yorumlar (0)