Avukatlar: Kamuoyu baskısı çok önemli

Aralarında BirGün çalışanı Mahir Kanaat’in de bulunduğu 6 gazetecinin gözaltı süreleri 30 güne çıkarıldı. Avukatlar, kamuoyu baskısının artması durumunda savcının erken ifadeye çağıracağını ve sürenin kısalabileceğini belirtti

GÜNDEM 30.12.2016, 14:31 30.12.2016, 14:31
Avukatlar: Kamuoyu baskısı çok önemli

Birgün’de yer alan habere göre, Evlerine düzenlenen şafak baskınıyla 6 gün önce gözaltına alınan BirGün çalışanı Mahir Kanaat, Diken’in eski editörü Tunca Öğreten, Dl Haber Editörü Ömer Çelik, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Saygın, gazeteciler Metin Yoksu ile Derya Okatan’ın gözaltı süreleri 30 güne çıkarıldı. 24 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyonda, gözaltı süresleri 24 Ocak 2017’ye kadar uzatıldı.

 

Gazeteciler dün ilk kez avukatlarıyla görüştürüldü. Gazetemiz çalışanı Mahir Kanaat’in avukatları Sema Özdemir, Ali Deniz Ceylan ve Tolgay Güvercin, Kanaat ile Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görüştü. BirGün’e görüşmeyle ilgili bilgi veren Avukat Sema Özdemir, Mahir Kanaat’in dışarıdaki tüm sevenlerine selam gönderdiğini belirtti. Kanaat’in sağlık durumunun da gayet iyi olduğunu kaydeden Özdemir, gözaltında tutulduğu 6 gün boyunca herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını ifade etti. Av. Özdemir, Kanaat’in bir dahaki gelişte kendilerinden kitap istediğini söyledi.

 

Uzatılan gözaltı süreleriyle ilgili de bilgi veren Av. Özdemir, bunun kamuoyu baskısıyla kısalabileceğini hatırlattı. Av. Özdemir, “Gözaltı süresi 30 güne çıkarıldığı için yapılacak bir şey yok diye düşünülmesin. Eğer gazetecilerin gözaltında tutulmasına gösterilen tepkiler artarak devam ederse, savcı Mahir’i ve diğer arkadaşları erken ifadeye çağırabilir. Bu gözaltı sürelerinin kısalması demek” şeklinde konuştu. Bundan sonra herhangi bir avukat kısıtlamasının da olmadığını belirten Av. Özdemir, avukatların istedikleri zaman Kanaat’i ve diğer gazetecileri görebileceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)