Gazete Kritik Gündem 25 ilde uyuşturucu operasyonu: 325 kilo madde ve 3 milyonun üzerinde hap ele geçirildi

25 ilde uyuşturucu operasyonu: 325 kilo madde ve 3 milyonun üzerinde hap ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı, jandarma ekiplerince 25 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 325 kilogram uyuşturucu madde ile 3 milyon 59 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 255 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik 25 ilde geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, çalışmaların Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütüldüğü belirtildi.

Operasyonların, il jandarma komutanlıklarınca çok sayıda ekip ve personelin katılımıyla gerçekleştirildiği aktarıldı. Açıklamada, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen bu çalışmaların birçok ilde eş zamanlı şekilde hayata geçirildiği ifade edildi.

Operasyonların düzenlendiği iller açıklandı

Bakanlığın verdiği bilgiye göre operasyonlar; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van’da düzenlendi.

Bu kapsamda 25 ilde yürütülen operasyonlara toplam 960 narkotik ve asayiş ekibi ile 5 bin 760 personelin katıldığı bildirildi. Böylece çok sayıda noktada eş zamanlı müdahaleyle uyuşturucu satıcılarına yönelik geniş bir çalışma yürütüldü.

Ele geçirilen uyuşturucu miktarı dikkat çekti

Gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 325 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği açıklandı. Bunun yanı sıra 3 milyon 59 bin adet uyuşturucu hapın da güvenlik güçleri tarafından bulunduğu bildirildi.

Açıklanan rakamlar, operasyonların büyüklüğünü ve ele geçirilen uyuşturucu miktarının boyutunu gözler önüne serdi. Özellikle milyonlarca adet uyuşturucu hapın ele geçirilmesi, operasyonların dikkat çeken başlıklarından biri oldu.

255 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlar kapsamında toplam 255 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli sürecin de devam ettiği belirtildi.

Şüphelilerden 99’unun tutuklandığı, 35 kişi hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığı açıklandı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bilgisi de paylaşıldı.

Operasyonlar jandarma ve savcılık koordinesinde yürütüldü

Bakanlık açıklamasında, operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütüldüğü vurgulandı. İl jandarma komutanlıklarının sahadaki çalışmalarıyla çok sayıda ekip ve personelin görev aldığı belirtildi.

Bu kapsamda uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü mesajı verildi. Operasyonların ardından ilgili kurumlara ve görev alan ekiplere teşekkür edildi.

Bakanlıktan operasyonlara ilişkin açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, operasyonlarda görev alan birimlerin çalışmalarına dikkat çekilerek Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve sahada görev yapan personelin tebrik edildiği ifade edildi.

25 ilde eş zamanlı yürütülen bu operasyonlar, uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerinin saha faaliyetlerinin sürdüğünü ortaya koydu. Ele geçirilen uyuşturucu miktarı ve gözaltı sayıları ise operasyonların kapsamını gözler önüne seren en önemli veriler arasında yer aldı.

 
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *