Suriyeli öğrenciler üniversiteye sınavsız mı giriyor? YÖK'ten flaş açıklama

Sosyal medyada dolaşan, 'Suriyeli öğrenciler üniversiteye sınavsız mı giriyor!' iddialarına YÖK'ten flaş bir açıklama ile cevap geldi.

EĞİTİM 18.02.2019, 13:12 18.02.2019, 13:12
Suriyeli öğrenciler üniversiteye sınavsız mı giriyor? YÖK'ten flaş açıklama

Her seçim öncesi ortaya atılan ve hedefleri ülkeyi karıştırmak olanların yeni hedefi Suriyeliler...

Sosyal medyada dolaşan söylentiler ile gündeme bomba damgasını vurdu. Suriyeli öğrencilerin üniversitelere sınavsız girdikleri iddiasının ardından flaş bir açıklama geldi. YÖK'den Suriyelilerin üniversitelere sınavsız girip girmedikleri hakkında bir açıklama yaptı. 

SURİYELİLER ÜNİVERSİTEYE SINAVSIZ MI GİRİYOR?

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, Suriyeli mültecilerin sınava girmeden Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklamasının olmadığı ve bunun olmasının mümkün olmayacağı açıkladı.

YÖK'ten sosyal medya yayılan iddialar için yazılı açıklama geldi. YÖK'ten yapılan açıklama şöyle; sosyal medya hesaplarından "YÖK'ün, Suriyeli mülteciler sınavsız istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklama yapıldı." yönünde, tamamen gerçek dışı spekülatif bilgiler içeren ve vatandaşları yanıltmak maksatlı paylaşımlarda bulunulduğunu açıkladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sosyal medyadaki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. YÖK'ün Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklaması olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bu tür siyasi maksatlı, gerçeği yansıtmayan haber veya sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. YÖK'ün sadece resmi kanallar vasıtasıyla yaptığı açıklamaların dikkate alınması konusunda uyarı ve rica ederiz." denildi.

Yorumlar (0)