Öğrencilere cemaat kitapları dağıtan okul müdürüne suç duyurusu

Ordu Eğitim-Sen, Ordu Fen Lisesi’nde öğrencilere Işık Cemaati’ne ait kitaplar ücretsiz dağıtılan Okul Müdürü Turgay Türkmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

EĞİTİM 29.12.2023, 13:34
Öğrencilere cemaat kitapları dağıtan okul müdürüne suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘Tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceğiz’ sözlerinin yankıları da sürerken Ordu’daki bir devlet lisesinde öğrencilere Işık Cemaati’ne ait kitaplar dağıttığı ortaya çıkmıştı.

BirGün’ün haberine göre kitapların bizzat dağıtımını gerçekleştiren Ordu Fen Lisesi Okul Müdürü Turgay Türkmen “Bu uygulama yeni değil. ÇEDES Projesi kapsamında biz böyle kitaplar dağıtıyoruz. Bu Milli Eğitim’in bilgisi kapsamında yapılan bir uygulama” demişti.

Daha sonra ifadesini değiştiren okul müdürü Türkmen “”ÇEDES’i falan bu işe karıştırmayın. Bu işin ne Milli Eğitim Bakanlığı ile ne de İlçe Milli Eğitim ile bir alakası yok. Biz bu kitapları ilk kez de dağıtmıyoruz. Daha önce bu kitaplar Türkiye’nin her bölgesinde dağıtılan kitaplardı. Bunların savcılık onayından geçen kitaplar olduğunu bildiğim için sponsorlar tarafından gönderilen bu kitapları dağıttık. Kitapları dağıtırken izin almaya gerek yok” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)