İyi Parti'li Bahşi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenleri sordu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin çalıştıkları kurumlarda yaşadıkları sorunlar hakkında önerge verdi. 

EĞİTİM 25.10.2019, 12:54
İyi Parti'li Bahşi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenleri sordu


İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verilen önerge şu şekilde;

"Ülkemizde Özel Gereksinimli öğrenciler özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim almaktadırlar. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim bölümünden mezun olan özel eğitim öğretmenleri, zihinengelliler öğretmenleri, işitme engelliler öğretmenleri, görme engelliler öğretmenleri ve bunlar dışında özel eğitim bölümü mezunu olmayıp özel eğitim sertifika programını tamamlayan öğretmenler de çalışmaktadır. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan, özel eğitim bölümü mezunu olmayan öğretmenler çalıştıkları kurumlarda bir çok sorunla karşılaşmaktadırlar.

Buna göre;


1) Özel eğitim ve rehabilitasyonmerkezlerindeçalışanöğretmenlerin de kadroya alınması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?


2) Hem öğretmen hem de işçi olarak nasıl çalıştırılabilir? Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılacak mıdır?


3) Yaz tatili uygulaması özel eğitim ve rehabilitasyondaçalışanöğretmenlere de tanınacak mıdır? Bu konu ile ilgilibirçalışma var mıdır?


4) MEBözelöğretim kurumları genel müdürlüğünün buralarda istihdamedilenöğretmenlerinözlük haklarına yönelikbirçalışması var mıdır?


5) Haftada 40 saat derse girenbiröğretmen hem fiziki hemde ruhen yıpranmaktadır. Ders saatleriile ilgilibirçalışmanız var mıdır?


6) Özel öğretim kurumları genel müdürlüğünün,rehabilitasyonmerkezlerindekiçalışanlar içinözlük haklarının ihlali olup olmadığıyönündebirdenetlemesi var mıdır?

Yorumlar (0)