Ceylan Akça Cupolo:Ek ders ücretlerinin haftalarca gecikmesinin sorumlusu kimdir?

DEM Parti Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Ücretlerin geç yatırılmasının nedenini ve sorumlusunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu.

EĞİTİM 04.01.2024, 10:40 04.01.2024, 10:50
Ceylan Akça Cupolo:Ek ders ücretlerinin haftalarca gecikmesinin sorumlusu kimdir?

İşte DEM Partisi Milletvekili  Ceylan Akça Cupolo'nun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ek ders ücretleri ile ilgili sorduğu o soru önergesi:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik yapan eğitim emekçilerinin; uygulamada takip eden ayın ilk haftasında yatan ek ders ücretlerinin geç yatırıldığına ilişkin pek çok şikayet almaktayız. Zaman zaman bir aya yaklaşan söz konusu gecikmelerin, daha ziyade kamu bankalarından maaşlarını alan emekçileri mağdur ettiği yine yapılan görüşmelerde ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda:

Ek ders ücretlerinin yasal ödenme takvimi nedir? Ödeme takviminin aşılması durumunda idari/cezai yaptırım uygulanmakta mıdır?

Merkez Bankasının %42,5 olan mevduat faizinin diğer bankalarda %47’ye çıktığı bir dönemde, ek ders ücretlerinin haftalarca gecikmesinden sorumlu Bakanlık mıdır yoksa bankalar mıdır?

Ödemelerini zamanında alamadığı için mağdur olan öğretmenlerin durumuna ilişkin daha önce Bakanlığınıza ya da CİMER’e başvuru oldu mu? Bununla ilgili nasıl bir inceleme yaptınız? Bu incelemenin sonuçları neler olmuştur?

Yorumlar (0)