'Reza Zarrab salıverildi' iddiası

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Güney New York Savcılığı Sözcüsü'nden aldığım bilgiye göre Zarrab'ın serbest bırakıldığı doğru değil” ifadelerini kullandı

DÜNYA 11.09.2017, 01:24 11.09.2017, 01:24
'Reza Zarrab salıverildi' iddiası

ABD Federal Hapishane Bürosu’nun (BOP) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 09135-104 kayıt numaralı 33 yaşındaki Sarraf'ın dün salıverildiği ileri sürüldü.

Sputniknews'in haberine göre ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Rıza Sarraf’ın, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a gıyabında tutuklama kararı verilmesiyle eşzamanlı olarak dün (9 Eylül) salıverildiği yolunda resmi kayıt yayınlandı.

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Güney New York Savcılığı Sözcüsü'nden aldığım bilgiye göre Zarrab'ın serbest bırakıldığı doğru değil” ifadelerini kullandı. Özcan, Zarrab’ın pazartesi günü New York’ta duruşması olduğunu hatırlattı.

​'TEKNİK HATA'

Twitter’da Zarrab’ın avukatıyla görüştüğünü ifade eden Daily Sabah’ın Washington muhabiri Ragıp Soylu ise yaşananların teknik bir hatadan kaynaklandığını söyledi. “Avukatı, Reza Zarrab'ın serbest kaldığına dair ABD federal hapishane sistemine ait kaydı reddediyor. ‘Teknik hata, Reza hala içeride’ diyor” ifadelerini kullanan Soylu, hafta sonu mahkemelerin kapalı olduğunu belirterek mahkeme sisteminde de Zarrab’ın serbest kaldığına dair bir karar gözükmediğini aktardı.

Yorumlar (0)