Gazete Kritik Dünya Papa 14. Leo, Gazze için ateşkes çağrısı yaptı

Papa 14. Leo, Gazze için ateşkes çağrısı yaptı

Papa 14. Leo, Gazze'deki zorunlu tahliyelerin sona ermesi, Hamas'ın rehineleri serbest bırakması ve kalıcı ateşkes için çağrıda bulundu. Konuşması sırasında salondan alkış aldı ve savaşın sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Papa 14. Leo, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere uyguladığı "zorunlu tahliyelerin" sona erdirilmesini, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını ve kalıcı ateşkes sağlanmasını istedi.

Papa 14. Leo, Vatikan’daki haftalık hitabında, İsrail’in Gazze’de yürüttüğü politikaları “toplu cezalandırma” olarak niteledi. Papa, zorla tahliyelerin sona erdirilmesini talep ederek, kuşatma altındaki bölgede derhal ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulundu.

Papa'nın konuşması salonda bulunanlar tarafından iki kez alkışlarla kesildi.

14. Leo, Hamas’ın elinde bulunan rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Hâlâ 50 rehinenin Gazze’de tutulduğunu hatırlatan Papa Leo, hem taraflara hem de uluslararası aktörlere, “bu kadar ölüme yol açan savaşı” bitirme çağrısı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *