İrandan Çavuşoğlu'na yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’da İran ile ilgili olarak "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" sözlerine Tahran’dan sert tepki geldi.

DÜNYA 20.02.2017, 13:38 20.02.2017, 13:38
İrandan Çavuşoğlu'na yanıt

Sputnik'in haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Münih Konferansı'nda İran hakkında sarf ettiği ifadeleri eleştirerek, Çavuşoğlu'nun sözlerini 'yapıcılıktan uzak olarak' tanımladı.

Çavuşoğlu'nun sözlerine yanıt veren İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, "İşgüzar, yasadışı ve gayrimeşru yollara başvurarak terörist gruplara destek verip kan dökülmesine, bölgede istikrarsızlığın ve tansiyonların artmasına neden olanlar, yaptıklarının sorumluluğundan suçlama oyunlarıyla kurtulamazlar" şeklinde konuştu.

'BÖLGEDEKİ POLİTİKAMIZ GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI SÜRDÜRMEK'

İran'ın bölgedeki politikasının, tüm komşu ve bölge ülkelerinin güvenliğini ve istikrarını sürdürmek olduğunu belirten Kasımi, dünyadaki pek çok ülkenin İran'ın politikalarını izlediğini ve bu tavrını desteklediğini ekledi.

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada Çavuşoğlu, 'İran'ın, Irak ve Suriye'yi iki Şii devletine dönüştürmek için uğraştığını, bunun da endişe verici olduğunu' öne sürerek, 'bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda İran'a çağrıda bulunduklarını' ifade etmişti. 

 

Yorumlar (0)