İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, ABD ve İsrail ordularının okul ve hastanelere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınadı. Pezeşkiyan, bu saldırılar karşısında uluslararası toplumu da harekete geçmeye çağırdı. Sosyal medya platformlarından yaptığı paylaşımda, saldırıların sadece fiziksel yapıları hedef almakla kalmadığını, aynı zamanda insan hayatına ve geleceğe yönelik de büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
Saldırıların Ciddiyeti
Pezeşkiyan, yaptığı açıklamalarda, hastanelere yönelik gerçekleştirilen saldırıların yaşamın kendisine karşı olduğunu belirtti. Bilhassa okulların hedef alınmasının, bir ulusun gelecek nesillerine yapılan bir saldırı olarak değerlendirildiğini ifade etti. "Hastanelere yapılan saldırılar, hayatı tehdit eden eylemlerdir. Okullara yapılan saldırılar ise bir ulusun geleceğini yok etmeyi amaçlamaktadır," dedi. Bu bağlamda, pezeşkiyan, bu tür saldırılara karşı duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguladı.
Uluslararası Toplumun Rolü
İran Cumhurbaşkanı, dünya genelindeki ülkelerin bu insanlık dışı saldırılara karşı durmaları gerektiğini belirtti. "Hastaları ve çocukları hedef almak, evrensel insani değerler ile açıklanamaz. Bu durum, insani ilkelerin ciddi biçimde ihlalidir," diyerek, tüm ülkeleri bu vahşeti kınamaya çağırdı. Pezeşkiyan, saldırıların sadece belirli bir coğrafyada değil, tüm dünya için bir tehdit oluşturduğunu vurgularken, uluslararası kurumların da bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
İran'ın Tutumu
Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "Dünya, bu eylemleri kınamalıdır. Yas tutan halkımın yanındayım ve İran, bu suçlara sessiz kalmayacak ya da boyun eğmeyecektir," sözleriyle, ülkesinin bu tür eylemlere karşı duruşunu ortaya koydu. İran, saldırılarla mücadele edeceğini ve bu konuda uluslararası destek arayışında olacağını da dile getirirken, uluslararası medya ve toplumdan destek bekliyor. Pezeşkiyan, İran'ın bu saldırılara karşı vereceği yanıtın güçlü olacağını ifade etti.