Gazete Kritik Dünya Hamas'tan İsrail'i durdurmak için ortak bir duruş çağrısı

Hamas'tan İsrail'i durdurmak için ortak bir duruş çağrısı

Hamas'tan uluslararası topluma, İsrail'i durdurmak için 'ortak bir duruş' çağrısı geldi. Hamas, “İsrail’in saldırganlığı, bölgeyi istikrarsızlaştırma tehdidinde bulunmakta ve aşırılık yanlısı Netanyahu hükümetinin bölgeyi açık çatışmalara sürükleme ısrarını yansıtmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hamas, İsrail’in İran’ın askeri ve nükleer tesislerinin hedef alan saldırılarına tepki gösterdi. Hamas, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası kamuoyuna seslenerek, ''İsrail’i caydırmak ve işlediği suçlara son vermek için ortak bir duruş sergileme'' çağrısında bulundu.

Açıklamada, “İsrail’in saldırganlığı, bölgeyi istikrarsızlaştırma tehdidinde bulunmakta ve aşırılık yanlısı Netanyahu hükümetinin bölgeyi açık çatışmalara sürükleme ısrarını yansıtmaktadır” denildi. Saldırıyı ''uluslararası normların ve sözleşmelerin açık bir ihlalini teşkil eden acımasız bir saldırı” olarak nitelendiren Hamas, İsrail'in “tüm bölge için varoluşsal bir tehdit oluşturduğunu'' ifade etti.

Hamas, ''İran İslam Cumhuriyeti ile tam dayanışma'' içinde olduğunu belirterek, üst düzey komutanların ve nükleer bilim adamlarının ölümü dolayısıyla İran yönetimine ve halkına ''en derin taziyelerini'' sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *