Beyaz Saray: Trump'ın Erdoğan'ı arama amacı, referandum sonuçlarını onaylamak değildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'ı aramasına ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

DÜNYA 19.04.2017, 01:23 19.04.2017, 01:23
Beyaz Saray: Trump'ın Erdoğan'ı arama amacı, referandum sonuçlarını onaylamak değildi

Beyaz Saray sözcülerinden Sarah Huckabee Sanders, Trump ve basın mensuplarıyla Airforce 1 uçağı ile Wisconsin'e seyahat halindeyken bir basın toplantısı düzenledi. Sanders, 16 Nisan'daki referandumun ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aramasıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

 


Sanders, "Trump'ın önceliği, bir NATO üyesi ve partnerle, ortak çıkarları konuşmaktı" dedi. Trump'ın Türkiye'deki demokrasiden kaygılı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Sanders, "Biz demokrasiyi teşvik etmek istiyoruz. Başkan'ın dünkü telefon görüşmesi, Suriye gibi, birlikte çalışabileceğimiz konuları konuşmak amacıyla yapıldı" dedi.

 


'AGİT RAPORUNU BEKLİYORUZ'

"Bu, Erdoğan'ın tartışmalı bir seçimle gücünü artırmasına destek anlamına gelmiyor mu?" sorusunu, "Ben öyle düşünmüyorum, görüşmenin amacı bu değildi" diyerek yanıtlayan Sanders, "Trump'ın araması, mevcut sonuçların resmi olarak kabul edilmesi anlamına gelmiyor. AGİT'ten, normalde yaptığı gibi elinden geleni yapmasını ve bütünlüklü bir rapor ortaya çıkarmasını istiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)