18.12.2017, 08:47

Zor bir yıla veda ederken

2017 yılının artık bitmesine 12 gün kaldı ve zor bir yılı geride bıraktık. Gerçi Türkiye için son 5 yılın hangi günü zor geçmedi ki? Şahsen 2017 mi? 2016 mi dersiniz.. Ben size 2016 en zor yıldı derim. Bitmek bilmeyen terör saldırıları tüm dünyada oluyordu. Darbe girişimiyle Türkiye'de en üst mertebeye de çıktık herhalde. 2017'ye girerken ''Oh be bu kötü yıl bitiyor'' sonunda diyerek ve ''Artık terör saldırıları bitsin'' derken bu sefer de 01 Ocak 2017'de Eğlence mekanında Reina'da terör saldırısıyla yeni yıla girmiş, 5 gün sonra da Fethi Sekin adlı Kahraman Polisimizin İzmir'de büyük bir terör saldırısını önleyerek 2017'de alıştığımız gibi devam edildi.

 

Ekonomik sıkıntılar derken Referandum ile de Türkiye Siyasi anlamda gerçekten çetin çeviz bir yıla giriş yapmıştı. Gene Türkiye özetle yüzde 50/50 ayrılmış ve Türk siyasi tarihinde Sağ ve Sol taraflar artık tamamen Hayır ve Evet'ten ötürü düşman olmuşlardı. Bir taraf Hayır vermenin Türkiye için daha iyi olacağını anlatmaya çalışıp, argümanlarını da doğru şekilde dile getirirken, evet veren taraf ise hayır oyu verenleri ''vatan haini, emperyalist sevici ve fetöcü'' diye fişliyor ve suçluyordu. Ortam tamamen gerilmiş, ipler tamamen kopmuştu.

 

Neyse ki Muhalifler aslında bu referandumun asıl kazanınıydı ve ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan olsun, tüm AKP'liler olsun büyük bir uyarının ve halkın onlara tepkili olduğunu bu referandumda anlamıştı. Buzlar bu referandumda Evetçiler kazansalar bile artık erimek zorundaydı. AKP için iç hesaplaşmalar başlamış, belediyelerde hiç beklenmedik isimler istifa ettiriliyor, il ve ilçeler değişiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tek adamlığını 2019'da yapılacak seçimden önce çoktan kendi içinde ilan etmişti. Artık son sözü tekrar 2019 yılında Halk söyleyecek. O güne kadar ne olur ne olmaz bilinmez. 29 Ekim ve 10 Kasımla beraber AKP ve Erdoğan liderliğinde bir anda Atatürkçülük rüzgarları esmiş, Reza Zarrab davasıyla bu sona ermiş de olsa artık ülkede kutuplaşma az kaldı gibi gözüküyor. En azından Atatürkçü taktiği ile Erdoğan giden oyları tekrar almaya çalışacak onu anlamış olduk.

 

Mehmetçik, Jandarma ve Özel Harekat Polisimiz ise hem Güneydoğu'da hem Suriye'de PKK ve IŞİD ile olan mücadelesinde PKK'ya büyük darbe indirip sıfıra indirmiş durumda. Tam 1 senedir de şehirlerde büyük saldırılar önlendi. Suriye'de Suriye Ordusu-Rusya ve İran sayesinde IŞİD tamamen bitmiş, Irak'ta da aynı şekilde Irak Ordusu sayesinde IŞİD tamamen kuruyunca IŞİD'in de Avrupa haricinde Türkiye'de saldırısı olmadı. Bu sebeplerin hepsini yan yana koyduğumuz zaman Türk Askeri, Polisimiz sayesinde artık insanlar metropoller dahil rahat bir hayat yaşıyorlar. Terör resmen 0'a inmiş durumda. Var olsunlar..

 

Umarım da geçen yil ki travmayla yıla başlamayız. Şu 1 Ocak geçsin ben başka birşey istemiyorum. Ne acıdır ki bize hayatını kaybedenlerden artık onları o malum tarihler geldikçe onları anmak kalıyor. Tekrar Mekanları cennet olsun.

 

Son olarak Umarım Türkiye Atatürkçülük yolunda daha güçlü olur ve Terör örgütlerine göz açtırmamaya devam eder.

 

Benim de bu 2017 yılı için son yazım oluyor. Çünkü Noel Ailevi bayramım ve Yılbaşı Pazartesi yazım günüme denk geliyor bende ufak bir tatil yapacağım izninizle :)  Hepinize güzel bir yıl dilerim şimdiden. Sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl olsun.

Yorumlar (0)