Sarıyer Belediyesi'nden sanat ve sanatçıya desteğe devam

Denizi, doğası ve havasıyla İstanbul’u diğer ilçelerden farklı kılan Sarıyer, fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul’un da değimiyle, “İstanbul’un en güzel fotoğraflarının çekildiği bir ilçe” olarak hafızalara kazındı.

YEREL 19.01.2018, 10:37 19.01.2018, 10:37
Sarıyer Belediyesi'nden sanat ve sanatçıya desteğe devam

Ünlü sunucu Nefise Karatay, fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul ile 'Fotoğraf Sanatına Yakından Bakmak' adlı söyleşide Sarıyerlilerle buluştu. Moderatörlüğünü Nefise Karatay’ın yaptığı etkinlik Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa konuşmacı olarak katılan fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul, 40 yıllık bilgi ve deneyimlerini sanatseverlerle paylaştı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı söyleşide Karatay, konuğu Akoğul’a çok özel sorular yöneltti. Sarıyer’in fotoğraf karelerine yansıyacak en güzel ve en özel bir ilçe olduğunu anlatan Akoğul, burada çekilecek her bir karenin deniziyle, yeşiliyle, doğasıyla insana adeta terapi gibi geleceğini söyledi.

 

DERDİ EN İYİ FOTOĞRAF ANLATIR

 

Fotoğraf tutkusunun 14 yaşında başladığını ve zaman içinde bunun artarak devam ettiğini ifade eden Akoğul, “Küçük yaşlarda fotoğraf makinem oldu. Bu sanata çok fazla merakım vardı. Derdimi, içimi, hislerimi fotoğraflara yansıtmak bana keyif verdi. Zaten fotoğraf derdini en iyi anlatan şeydir. Her fotoğrafın bir hikâyesi vardır” şeklinde konuştu.

 

SOKAK FOTOĞRAFÇISIYIM

 

Kendisini sokak fotoğrafçısı olarak tanımlayan Akoğul, hazırlıksız çıkılan bir çekimde tesadüflerin fotoğrafa artı değer kattığını vurguladı. Sokakta farklı temaların olduğunu dile getiren Akoğul, “Sokak fotoğrafında bilirsiniz ki önünüze kağıt mendil satan bir çocuk gelebilir, bir çukurda ayağınız sendelenebilir. Ama neyin nasıl karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. O yüzden sokak önemli” dedi. Teknolojinin fotoğrafa etkisinden de bahseden Akoğul, akıllı telefonların herkesin fotoğrafçı olması ve cesaretini göstermesi açısından müthiş bir gelişme olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)