Kaliteli zeytin, üzüm ve incir üretimi ile dünya genelinde tanınan Mudanya, düzenlenen şenlik sayesinde coşku dolu anlara ev sahipliği yaptı. Mudanya Belediyesi, tarımsal değerleri tanıtma, üretimi artırma ve yerel üreticilere destek olma amacıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Mürsel Kara İncir Şenliği'ni geniş katılımla düzenledi. Etkinlikte "En Lezzetli İncir" yarışması yapıldı ve Mudanya Belediyesi Yaz Okulu öğrencilerinin modern dans ve ritim gösterileri ile eğlence doruk noktasına ulaştı. Konser alanında Feryal Öney'in performansı, katılımcıları coşkuya boğdu. Şenliğe, CHP İstanbul Milletvekili Turhan Aydoğan, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun yanı sıra birçok yerel siyasetçi ve Mudanya halkı katıldı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, etkinlik boyunca stantları ziyaret ederek katılımcılara hediyeler dağıttı.
Mudanya’dan Üreticiye Destek Müjdesi
Etkinlik sırasında bir konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bölgenin verimli topraklarında yetiştirilen ürünlerin tanıtımına önem verdiklerini vurguladı. Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da güzel şeyler olacak, herkes Mudanya ile gurur duyacak,” dedi. 4 yıl 4 ay boyunca gerçekleştirdikleri projelerle Mudanya'nın üretken ve mutlu bireylerin yaşadığı bir şehir haline geldiğini belirtti. Tarım, turizm ve eğitim alanlarında bir gelişim hedeflediklerini söyleyen Türkyılmaz, “Mudanya, sanayi şehri olamaz; bu toprakların bereketini ve güzelliklerini korumazsak olamaz,” açıklamasını yaptı. Üreticilere yönelik sözlerde bulunan Başkan, “Elinizde kalan incir ve üzümü Mudanya Belediyesi olarak alacağız; bu, çiftçimizi desteklemek içindir. Kazandığımızı paylaşacak ve kimseyi tefeciye muhtaç etmeyeceğiz,” dedi. Ayrıca, 47 mahalleye kaliteli hizmet götürdüklerini de belirtti.
Şenliğin Coşkusunu Paylaşmak
Etkinlikte konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya’nın 30 yıl aranın ardından sosyal demokrat bir anlayışla yönettiğine işaret ederek, Başkan Türkyılmaz’a teşekkürler sundu. Mürsel Mahalle Muhtarı Hüseyin Çakır da Başkan'ın sürekli üreticiye destek verdiğini belirtti ve bu desteklerin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. “Allah sizi başımızdan eksik etmesin,” diyerek Türkyılmaz’a olan takdirini dile getirdi. Bu tür etkinliklerin Mudanya’nın sosyal yapısını güçlendirdiğini ve halkın ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirten birçok katılımcı, bu tür organizasyonların devam etmesini umduklarını belirtti.
Müzikle Canlanan Şenlik Atmosferi
"En Lezzetli İncir" yarışması, şenliğin en dikkat çekici ve ilgi gören etkinliği oldu. Okan Kocatürk, yarışmanın birincisi olurken, Mehmet İlhan ikinci, Eslem Tosun ise üçüncü olarak ödüllendirildi. Yarışma sonucunda katılımcılar, jüri üyeleri tarafından desteklenirken, etkinlikte Mudanya Bandosu da mini bir konser gerçekleştirdi. Şenliğin büyük finalinde sahne alan ünlü sanatçı Feryal Öney, büyük bir coşku yarattı. Genç ve yaşlı birçok kişi, Öney’in seslendirdiği türkülerle dans etmeye başladı. Etkinlik, katılımcılara neşeli anlar yaşatarak hem sosyal bir dayanışma ortamı oluşturdu hem de yerel kültürün tanıtılmasına katkıda bulundu.
