MUDANYA'NIN YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

Yaptıkları hizmetlerin açılışlarını bir bir gerçekleştireceklerini söyleyen Türkyılmaz, “Herkes görsün sosyal demokrat bir belediye neler yapar. Bir liralık işi bir liraya yaptık. Hiç kimseye Mudanyalı hemşehrilerimizin hakkını peşkeş çekmedik” dedik.

YEREL 17.03.2017, 09:14 17.03.2017, 09:14
MUDANYA'NIN YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

Mudanya Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapımı gerçekleştirilen Kültür Sanat Gençlik ve Spor Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mudanya’da gençleri ve kadınları kültür sanat ile buluşturacak, bünyesindeki kurslarla beceri kazandıracak Mudanya Belediyesi Kültür Sanat Gençlik ve Spor Merkezi düzenlenen törenle kentin sosyal yaşantısına kapılarını açtı. Gerçekleşen açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Doç. Dr Selin Sayek Böke ve Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra birim müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda Mudanyalı katılım sağladı.

 


“MUDANYALILARIN HAKLARINI PEŞKEŞ ÇEKMEDİK”
Göreve geldikleri günden beri verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek konuşmasına başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yaptıkları hizmetlerin açılışlarını bir bir gerçekleştireceklerini söyleyen Türkyılmaz, “Herkes görsün sosyal demokrat bir belediye neler yapar. Bir liralık işi bir liraya yaptık. Hiç kimseye Mudanyalı hemşehrilerimizin hakkını peşkeş çekmedik” dedik.


“KADINLARA VE ÖĞRENCİLERE DESTEK OLACAK”
Açılışını gerçekleştirdikleri binanın 8-10 ay öncesinde yapı kullanma izni ile birlikte eksikliklerinin tamamen giderildiğini belirten Türkyılmaz, “Binamız ile ilgili eksik olan prosedürleri tamamladık ve bugün hizmete açıyoruz. Emeği geçen başkan yardımcılarıma, müdürlerime ve personelime teşekkür ediyorum” dedi. Merkez içerisinde bulunan meslek edindirme kursları ile öğrenci etüt evini çok önemsediklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Hiçbir öğrencimiz eğitimden geri kalmasın diye fırsat eşitliğini yaratacağız demiştik. İşte bu tesiste bunun bir örneğini açıyoruz. Tirilye ve Güzelyalı Mahallelerinde de öğrenci etüt evlerini açacağız. Öğrencilerimizin eğitimine katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.


“KÜLTÜRE, SANATA VE YARINLARA UMUT OLACAK”
Yapılan tesisin önemine değinerek başkan Türkyılmaz ve emeği geçenlere teşekkür eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Selin Sayek Böke, “Cumhuriyetin en temel değerlerini yaşatmak için kültürü, sanatı, gençleri, kadınları ve toplumu içine dahil eden bir yönetim anlayışını yaşattığı için bu açılışta yer almaktan dolayı heyecan duyuyorum” dedi. Açılacak tesisin kültüre, sanata ve yarınlara umut olacağını belirten Böke, “Biz bu çatının altında kadının emeği ile hayata dahil olduğu bir yaklaşımla aydınlığı kuracağız. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.


TÜRKYILMAZ, KONUKLARA MERKEZİ ANLATTI
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışa katılan Mudanyalılar ile birlikte kurdele kesimini gerçekleştirdi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kurdele kesiminin ardından Kültür Sanat Gençlik ve Spor Merkezi’ni konuklara gezdirerek detaylı bilgiler verdi. Açılış töreninde Tarihi Mudanya Bandosu marşlarıyla katılanlara gurur dolu anlar yaşatırken, Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da Karadeniz yöresine ait gösterilerini sundu. Açılışı gerçekleştirilen merkez binasında Meslek edindirme kursları, Hobi ve Sanat Atölyeleri, Kadın Dayanışma Evi, Öğrenci Etüt Evi, Kütüphane, Sergi Salonları, AÇEV Çocuk Oyun Odası ile Gençlik Aktivite ve Spor Salonu bulunuyor.

Yorumlar (0)