reklam
Gazete Kritik Yerel İzmir’de Roman Soykırımı Anması: Denize Karanfil Bırakılacak

İzmir’de Roman Soykırımı Anması: Denize Karanfil Bırakılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Ağustos'ta İkinci Dünya Savaşı'nda soykırıma uğrayan Romanları anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenleyecek. Törende, yaşamını yitirenler anısına denize karanfil bırakılacak ve eşitlik vurgusu yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Ağustos Roman Soykırımını Anma gününde İkinci Dünya Savaşı’nda katledilen on binlerce Roman yurttaş için anma etkinliği düzenliyor. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak törenin ardından Romanların anısına denize karanfil bırakılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Ağustos Cumartesi günü İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi kamplarında 81 yıl önce soykırıma uğrayan Romanları düzenlediği etkinlikle anacak. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.00’da başlayacak anma töreninde eşit ve adil bir yaşam vurgusu yapılırken, soykırımda yaşamını yitirenler anısına denize karanfil bırakılacak.

Roman Koordinasyon Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kadim topluluklarından olan Roman hemşehrilerin insan hakları temelinde onurla yaşamaları, haklarının korunması, hizmetlere eşit bir biçimde erişmeleri ve kent yönetimine katılmaları için eşit yurttaşlık vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü, geçmişten bugüne uzanan bir arada yaşama kültürünü sürdüren çalışmalar yürütüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Roman Koordinasyon Merkezi, Romanların sorunlarının Romanlarla birlikte çözülmesi ve Romanların karşı karşıya kaldıkları eşitsizliklerin azaltılmasını, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak güçlendirilmesini hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *