reklam
Gazete Kritik Yerel Gökdere'de Aşure Sofrası: Birlik ve Sevgi İle Hazırlandı!

Gökdere'de Aşure Sofrası: Birlik ve Sevgi İle Hazırlandı!

Bornova Belediyesi ve Alevi Güçbirliği Platformu, Gökdere Köyü'nde geleneksel aşure etkinliği düzenledi. Muharrem Ayı'nın önemine vurgu yapılırken, katılımcılar aşure paylaşımı yaptı ve Kerbela Şehitleri anıldı. Başkan Eşki, birlik ve barış mesajı verdi.

Bornova Belediyesi ve Alevi Güçbirliği Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği geleneksel aşure etkinliği, Gökdere Köyü’nde bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Muharrem Ayı’nın son günlerinde düzenlenen etkinlikte yüzlerce yurttaş, köy muhtarı, sivil toplum temsilcileri ve belediye yetkilileri bir araya gelerek aşure lokmasını paylaştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kerbela Şehitleri dualarla anıldı. Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri ise semah gösterisi oldu. Gösteri izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Muharrem Temiz, bağlamasıyla seslendirdiği türkülerle alandakilere unutulmaz anlar yaşattı. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Alevi Dedesi Veli Zengin’in duası eşliğinde kazanlar başında hep birlikte aşure karıldı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinlikte yaptığı konuşmada Muharrem Ayı’nın İslam dünyası için önemine vurgu yaptı. Başkan Eşki, “Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği bu ay, hepimizin ortak yas ayıdır. Gönlünde Ehlibeyt sevgisi taşıyan herkese buradan selam olsun. Bu sofralar, bu topraklarda bir daha Kerbela gibi acıların yaşanmaması için birlik ve barışın simgesidir. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Alevi Güçbirliği Platformu adına konuşan Gökdere Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kobak ise Kerbela’nın zalime karşı verilen bir direniş örneği olduğuna dikkat çekerek, “Kerbela sadece bir trajedi değil, insanlık onurunun destanıdır. Tarihten ders çıkarmazsak, yaşanan acılar tekerrür eder. İmam Hüseyin’in direnişi gelecek nesillere aktarılmalı. Bu aşure sofrasına katkı sunan herkese aşk ile niyaz ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Gökdere Mahallesi Muhtarı Durmuş Kayın da aşure gününün toplumsal dayanışmayı pekiştirdiğini belirterek, “Bugün burada paylaşmanın, dertleşmenin, iyileşmenin en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Bu sofrayı kurmamıza vesile olan Bornova Belediye Başkanımız Ömer Eşki’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim,” dedi.

Etkinliğe CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Alevi Güçbirliği Platformu’na bağlı dernek yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *