CHP'li Mehmet Süne: Maraş'ı unutmadık, unutturmayacağız!

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne Maraş Katliamı'nın yıldönümünde yayınladığı mesajda Maraş Katliamı'nda yaşanan acıların unutulmadığı mesajını verdi.

YEREL 19.12.2018, 16:20 19.12.2018, 16:20
CHP'li Mehmet Süne: Maraş'ı unutmadık, unutturmayacağız!

3 dönem Buca CHP İlçe Başkanlığı ve önceki dönem CHP PM Üyeliği görevlerinde bulunmuş olan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı 19-26 Aralık 1978 tarihlerinde gerçekleşen Maraş Katliamı'nda yaşanan acıların unutulmadığının mesajını verdi. Maraş Katliamı'nın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmış bir kara leke olarak varlığını koruduğunu söyleyen Süne, "Bu katliamla yüzleşilemediği için Madımak ardından Çorum katliamları gerçekleşti. Başta Maraş olmak üzere bu katliamların hiçbirini unutmayacağız" dedi.

 

"120 kişi katledildi, evleri iş yerleri yakıldı"

Maraş'ta sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini söyleyen aday adayı sözlerine şu şekilde devam etti; "Alevi vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu katliamda 120 vatandaşımız öldürüldü. Alevi vatandaşlarımıza ait yüzlerce ev yakıldı, onlarca iş yeri yağmalandı ve kullanılamaz hale getirildi. İlerici ve aydın sivil toplum kuruluşlarına Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığına saldırı gerçekleşti."

 

"Ne Maraş'ı unuturuz ne de yeni Maraş'lara izin veririz"

Mezhep ve etni kutuplaşmanın dönemsel olarak günümüzde de iktidar tarafından topluma aşılanmak istendiğini söyleyen Mehmet Süne sözlerini şu şekilde bitirdi: "Farklılıkları zenginlik olarak görmek yerine düşmanlık görenler yüzünden yaşandı Maraş Katliamı. Maraş'ı unutmadık unutturmayacağız! Maraş Katliamı'nı hatırladıkça birbirimize daha sıkı sarılmamız gerekiyor, farklılıklarımızı zenginlik olarak benimseyip birbirimize daha sıkı sarılmamız gerekiyor. Biz ne Maraş'ı unutacağız ne de yeni katliamlar yaşanmasına göz yumacağız. Katledilen vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, insanların evini basacak kadar gözü dönmüş katilleri nefretle kınıyorum"

Yorumlar (0)