CHP Yenişehir'de Çağatay Çakar'a büyük ilgi: Tabanın desteği arkasında

2003-2007 yılları arasında Mersin Eczacı Odası başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Diyarbakır doğumlu eczacı Çağatay Çakar, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir İlçe Başkan Adayı oldu.

YEREL 28.07.2023, 15:01
CHP Yenişehir'de Çağatay Çakar'a büyük ilgi: Tabanın desteği arkasında

Mersin’de uzun yıllardır eczacılık yapan Çağatay Çakar, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. CHP Yenişehir İlçe Binası önünde partililerin yoğun katılımıyla yaptığı basın toplantısında adaylığını duyuran Çağatay Çakar, “Bu kürsüden sesleniyorum; seçilmiş delegeleri yasal olmayan, tüzüğe aykırı şekilde seçim sonuçlarını etkilemek için değiştirmeye kalkmayın. Partimizin demokrasi kültürünü lekelemeyin. Aksi halde bu, bunu yapanların utanç sertifikası olur. Partimizin onurlu delegeleri buna geçit vermez, bu oyunları sandıkta bozar.” diye konuştu.

2003-2007 yılları arasında Mersin Eczacı Odası başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Diyarbakır doğumlu eczacı Çağatay Çakar, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir İlçe Başkan Adayı oldu.

“Artık yeni bir sayfa açma vakti geldi.”

Çağatay Çakar’ın adaylık açıklamasına CHP’liler yoğun ilgi gösterdi. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Çağatay Çakar, “Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini rehber edinerek, sizlerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında gelecek güzel günler için mücadele etmekten onur ve gurur duyuyorum. Ülkemiz; ekonomik kriz, enflasyon, gelir dağılımında ki adaletsizlik, işsizlik, barınma sorunu, beyin göçü, sığınmacı ve göçmen sorunu, gençlerin ülkeyi terk etmesi, hukuksuzluk, adaletsizlik ve siyasi kutuplaşma gibi birçok sorunla karşı karşıya. Yapılan seçimler de tüm çabalarımıza rağmen bu tabloyu değiştiremedik. Bu durum bizleri derinden üzdü. Ancak biz umudumuzu kaybetmedik biz biliyoruz ki karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu zamandır. Farkındayız, önümüzde pek çok engeller ve zorluk var. Ancak biz, umutsuzluğa kapılamadan cesaretimizi ve inancımızı yitirmeden, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza vererek bu zorlukları aşacak gücü taşıyoruz. Çünkü bizler bu ülkenin kurucu anlayışı olan Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Artık yeni bir sayfa açma vakti geldi.” ifadelerini kullandı.

“Seçilmiş delegeleri yasal olmayan tüzüğe aykırı şekilde seçim sonuçlarını etkilemek için değiştirmeye kalkmayın.”

Mahalle seçimlerinde Yenişehir’de bembeyaz bir sayfa açmayı başardıklarını kaydeden Çakar, seçilmiş delege yapısına müdahale edilmesine izin vermeyeceklerine dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Yenişehir’de yeni şeyler söylemek, farklı bir örgütlenme, demokratik bir işleyişi partimizde hâkim kılmak için yolla çıktık. Parti içi demokrasinin ana damarını besleyen üyeler mahalle delegeliği seçimlerinde özgürce oylarını kullanmışlar ve örgüt içi demokrasiye katkı sunmuşlardır. Bu kürsüden sesleniyorum; seçilmiş delegeleri yasal olmayan tüzüğe aykırı şekilde seçim sonuçlarını etkilemek için değiştirmeye kalkmayın. Partimizin demokrasi kültürünü lekelemeyin. Aksi halde bu bunu yapanların utanç sertifikası olur. Partimizin onurlu delegeleri buna geçit vermez bu oyunları sandıkta bozar. Geride bıraktığımız mahalle seçimlerinde Yenişehir’in genelinde bembeyaz bir sayfayı açmayı başardık.”

“Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı için adaylığımı gururla açıklıyorum.”

Konuşmasında etkin ve güçlü bir örgütlenme vurgusu yapan Çağatay Çakar “ Şimdi bu beyaz sayfayı yeni bir söylem ve yöntemle doldurma zamanıdır. Etkin ve güçlü bir örgütlenmenin gerçekleşmesi için bu sürecin partinin ve toplumun kılcal damarlarında, köylerde, mahallelerde başlaması gerektiğine inanıyoruz. Parti örgütlerimizin birinci görevi siyaset üretmek vatandaşla duygudaşlık oluşturmaktır. Örgüt sadece seçilmişlerden oluşmaz örgüt seçilmişler ve üyelerle bir bütündür ve üye bütün süreçlere dahil edilmelidir. Üyeye değerli olduğunu yaptığımız her çalışmada hissettireceğiz, ben değil biz anlayışı ile çalışacağız. Geleceğe yönelik umudu yüreklerimizde hissediyoruz ve herkesi kucaklayan yepyeni bir mücadele dönemini başlatmak istiyoruz. Modern ve çağdaş bir yaşama, bilgi birikimimizle, heyecanımızla ve çalışkanlığımızla ulaşacağız. Umut dolu bir yürek ve kararlı bir ruhla, yeni bir döneme birlikte başlıyoruz. Her biriniz gibi ben de içimde taşıdığım vatan sevgisi ve halkıma olan bağlılığımla mücadele etmekten asla geri durmayacağım. Bu kürsü de siz değerli partilerimin huzurun da Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı için adaylığımı gururla açıklıyorum.” dedi.

“İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var.”

“Hep birlikte el ele, omuz omuza, umut dolu bir mücadele ile yarınlara yürümek için buradayız.” diyerek, birlik mesajı veren Çakar, “Bizler ülkemizin güzelliklerini taşıyoruz, çünkü burası bizim vatanımız, toprağımız ve sevdamız! Bu sevda bizi birleştiriyor, farklılıklarımız renk katıyor ve ortak hedeflerimiz için güç veriyor. Hep birlikte el ele, omuz omuza, umut dolu bir mücadele ile yarınlara yürümek için buradayız. Yolumuz aydınlık ve geleceğimiz parlak olsun. Birleşe birleşe kazanacağız. Bu demokrasi yarışın da kazanan partimiz olacaktır. İyi ki varsınız, iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var.” şeklinde konuştu.

Çağatay Çakar kimdir?

13 Ağustos 1969 tarihinde Diyarbakır’da doğdu.

1991 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

1993 yılında Mersin’de eczacılık mesleğine başladı.

1996-1999 yılları arasında İçel Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliği ve 1999-2003 yılları arasında Mersin Eczacı Odası Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü.

2003 yılında Mersin Eczacı Odası başkanlığına seçildi ve 2007 yılına kadar başkanlık görevine devam etti.

15 Ocak 2003 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisine üye oldu.

2007-2011 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

2020 yılından bu yana Türkiye Triatlon Federasyonu Mersin İl Temsilcisi görevini sürdürmektedir.

Kahramanmaraş Afşin doğumlu doktor Nezaket Özpolat ile evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Yorumlar (0)