CHP KONAK GENÇLİĞİ: ÜLKENİN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR

Türkiye’de bu darbe girişiminden önce inanılmaz derecede bir kutuplaşma vardı. Fakat darbe girişiminden sonra liderler bir araya geldiler. Bu süreç ülkenin normalleşmeye ihtiyacının olduğu bir süreçti. Bu yüzden de Genel Başkanımız çok doğru hamleler yaparak ülkenin normalleşmesine katkıda bulundu.

YEREL 17.08.2016, 08:07 17.08.2016, 08:07
CHP KONAK GENÇLİĞİ: ÜLKENİN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR

 

CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Örgütüyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. CHP Konak'ta daha önce seçime giren iki listenin uzlaşmasıyla ve dayanışmasıyla görevlerine başlayan CHP'li gençler ileriye dönük hedeflerini ve nasıl bir Türkiye istediklerini Gazete Kritik'e anlattılar. CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan ve gençlik kolları yönetim üyeleri Sibel Hür, Engin Taş, Mert Korkmaz ve Çağrı Erdoğan CHP Konak'ta yeni bir anlayışın temsilcileri olduklarını belirterek dayanışma ve beraberlik ruhuyla bir araya geldiklerini ifade ettiler.

 

 

TORBALI'DA 3 FİDAN BARIŞ KORUSU KURDULAR

CHP Konak Gençlik Kolları daha önce de Torbalı’da Ege Orman Vakfı'yla birlikte yaptıkları 3 Fidan Barış Korusu'nu hizmete açarak adlarından söz ettirmişlerdi. Seçim döneminde AKP'ye karşı kaybedilen bir ilçe olan Torbalı'da insanlarla bir araya gelerek onların dertlerini dinleyen CHP'li Gençler İzmir'de de sinema günleri düzenlemeyi planlıyorlar.

 

 

'CHP KONAK GENÇLİĞİ'NDE AYRIŞMAYA SON VERDİK'

-CHP Konak Gençliğinde oluşan yeni yapılanma hakkında bilgi verebilir misiniz?

Orçun Altanhan: 13 Aralık'ta karşı liste olarak seçime girmiştik. 6 ay sonra da iki listeyi birleştirerek bir yenileme yaptık. Genellikle CHP'de şöyle bir durum var iki liste seçime girer bir taraf kazanır diğer tarafta küser gider. Fakat biz bunu kırarak seçildikten sonra iki listeyi birleştirmeyi başardık. CHP Konak Gençliği'nde ayrışmaya son verdik. Partilik bilincimiz yüksek olduğundan dolayı ortak bir yönetim oluşturduk.

 

'GENÇLER OLARAK SOKAKTA YER ALIYORUZ'

- Yeni yönetim olarak ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?

Orçun Altanhan:Biz gençlik olarak siyasi ve sosyal gelişmeler karşısında anında tepkimizi koyuyoruz. Artvin'de doğa katliamı olduğu ve Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı olduğu sırada sokağa çıktık ve tepkimizi ortaya koyduk. Herkesin sokağa çıkmaya korktuğu zamanlarda biz gençler olarak sokakta yer aldık.

 

'ÜLKENİN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR'

- Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan son darbe girişimi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Orçun Altanhan: Türkiye’de bu darbe girişiminden önce inanılmaz derecede bir kutuplaşma vardı. Fakat darbe girişiminden sonra liderler bir araya geldiler. Bu süreç ülkenin normalleşmeye ihtiyacının olduğu bir süreçti. Bu yüzden de Genel Başkanımız çok doğru hamleler yaparak ülkenin normalleşmesine katkıda bulundu.  Bizde gençler olarak il başkanımızla beraber hem askeri hem de sivil darbelere karşı olduğumuzu belirterek AKP'lilerle ve MHP'lilerle ortak bir eylem yaptık.

 

'BU SÜREÇ CADI AVINA ÇEVRİLMEMELİ'

Engin Taş: Burada CHP'nin dik duruşundan da bahsetmek gerekir. CHP olarak bu sürecin cadı avına çevrilmemesi gerektiğini ifade ettik. Oradaki masum erlerinden durumundan suçsuz yere tutuklanan insanların durumlarına kadar CHP olarak bu konuda dik durmayı başardık.

 

 

'CHP OLARAK ÜLKENİN DOĞUSUNA GİTMELİYİZ'

-Güneydoğu Bölgesi'nde ve zaman zamanda ülkenin batısında bombalar patlıyor ve her gün şehit haberleri geliyor. Bu durum gençleri nasıl etkiliyor? İç barışın sağlanmasına yönelik çalışmalarınız nelerdir?

 

Orçun Altanhan: Bizim önce o bölgeye gitmemiz gerekiyor. Batı'da kulaktan dolma şeylerle gerçek bilgileri öğrenemeyiz. CHP olarak her il ve ilçe örgütünün ülkenin doğusundaki gelişmeleri yerinde öğrenmesi lazım.

 

Engin Taş: CHP olarak çözümün TBMM'de olacağını defalarca dile getirdik. Gizli saklı görüşmelerle bu sorunun çözülemeyeceğini ifade ettik. Oradaki halkla bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirttik. Bizler İzmir'de Kürt sorunun çözümü ve toplumsal barış için birçok düşünsel etkinlik gerçekleştiriyoruz.

 

 

'GENÇLER BİR ARAYA GELİP CHP'DE GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMALI'

-CHP'de Gençliğin konumu hakkında ne düşünüyorsunuz. CHP'de gençlerin önü yeterince açılıyor mu?

Orçun Altanhan:Bizim CHP'de gençlerin önünün açılması için bazı önerilerimiz var. Biz CHP'de gençlik ve kadın kontenjanlarının artırılmasını istiyoruz. Hatta kontenjanların kaldırıp eşit dağılımın sağlanması gerekiyor. Gençlerin önünün açılması için ilk önce gençlerin bir araya gelip bu haklarını istemesi gerekiyor.

 

'İZMİR STRESTEN UZAK VE HUZURLU BİR KENT'

- Gençlerin İzmir ile ilgili beklentileri neler? Birçok genç İzmir'den başka şehirlere iş aramak için gidiyor. Bu durumun nasıl önüne geçilebilir? İzmir'in çekim merkezi olması için neler yapılmalı?

Sibel Hür: İzmir Türkiye'nin genel stresli durumundan uzak olan bir kent. OHAL dönemini bile diğer şehirlerde olduğu gibi sıkı bir şekilde yaşamıyoruz. İnsan gerçekten bu şehirde kendini huzurlu hissediyor. Fakat iş ve emek piyasasının düşük olmasında son dönemde Suriye'de yaşanan gelişmelerde etkili oldu. Suriye'den gelen insanları organize sanayi bölgelerinde sigortasız ve düşük ücretlerle çalıştırıyorlar. Bu yüzdende İzmirli gençler iş bulamıyor.

 

 

 

Yorumlar (0)