CHP Konak Belediye Başkan A.Adayı Birgül Değirmenci: Hedefim Yeni Bir Konak İnşa Etmek

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Birgül Değirmenci adaylık çalışmalarına devam ediyor.

YEREL 22.11.2018, 22:31 22.11.2018, 22:31
CHP Konak Belediye Başkan A.Adayı Birgül Değirmenci: Hedefim Yeni Bir Konak İnşa Etmek

 

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Av. Birgül Değirmenci adaylık çalışmalar kapsamında ziyaretlere devam ediyor. DİSK Emekli Sen Konak Şubesini ziyaret eden CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Av. Birgül  Değirmenc’yi DİSK Emekli Sen Konak Şubesi Başkanı Kadir Altanhan ve yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Emekli Sen Şube Başkanı Kadir Altanhan emeklilerin yereldeki sorunlarından bahsederek bu sorunların çözümüne yönelik    yerel yönetimlerde beklentilerini ve önerileri belirtti. Şube Başkanı Kadir Altanhan  aday adaylarına emeklilere ilişkin projelerin ve yerel yönetim anlayışını sorduklarını belirterek aday adayı Değirmenci’den de  emekliler için hangi projeleri olduğunu  ve nasıl bir yerel yönetim anlayışının olacağı konusunda bilgi almak istediklerini belirtti. CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Av. Birgül Değirmenci, emeklilerin sorunlarının toplumsal bir sorun olduğunu, ancak emeklilerin yaşam kalitesinin artırılması  ve sosyal dışlanmayı engellemek için  nasıl bir  yerel politika izleyeceğini şöyle ifade etti; ‘’ Emeklilerin yaşam kalitesinin artırmak  ve  sosyal hayata katılımını sağlamak için önce  Konak ilçesinin bir emekli haritasının çıkartacağım. Bu haritada da emeklilerin sorunlarının sosyal belediyecilik anlamında nasıl çözümlenmesi gerektiği konusunda birlikte tartışarak projeler oluşturacağım ve uygulanmasını da birlikte yapacağım. Yani katılımcı birlikte yöneten bir politika izleyeceğim. Bunun dışında öncelikli olarak emeklilerin yoğun olduğu mahallelerde deneyimlerin aktarılacağı sosyal aktivitelerin yapılacağı emekli evlerinin kurulmasına yönelik çalışmaları başlatacağım. Bu evlerde emekliler hem deneyimlerini paylaşacak hem de yaşam kalitesini artıracak aktiviteler yapacaktır. Emekliliğin köşeye atılan istenilmeyen bir statü olmadığını hissetmeleri için,   sosyal projelerde yer almasını sağlayacağım. Tüm bu çalışmaların organize edilmesinde emeklilerin söz ve karar sahibi olmaları için Kent Konseyleri bünyesinde kurulan Emekli Meclisinin işlevselleştirilmesini sağlayacağım ve Emekli Sendikası ile işbirliği içinde olacağım.”dedi.

Değirmenci ayıca neden aday olduğunu ve sosyal belediyecilik anlayışını da şöyle ifade etti; “Demokrasi yerelde başlar. Ben, Konak ilçemizin  ekonomik-sosyal-kültürel gelişimi,sosyal refahının sağlanmasını,demokrasi kültürünün daha da gelişmesini , çeşitli nedenlerle dezavantajlı durumda bulunan kesimlere yönelik insan onuruna uygun sosyal ortamların sağlanmasını ve sorunlarının kalıcı çözümlenmesini , kentlilik bilincinin oluşturulmasını , çevreye ve doğaya saygılı  olmasını  kısaca  konakta yaşayan tüm vatandaşlarımızın  memnuniyetinin attırılması için , kentin sakinleri değil  kentin sahipleri  olarak birlikte yönetmek için aday oldum” dedi.

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Av. Birgül Değirmenci, bu  anlayışını yaşama geçirmek için sivil toplum örgütlerin, meslek ve esnaf odaların, üniversitelerin, muhtarların, kadınların, gençlerin, çocukların, erkeklerin, engellileri, emeklilerin  ve etnik-dinsel kimliklerinde dolayı dışlanmış  her kesimin içinde yer alacağı  bir yönetim anlayışı ile üreten, dayanışan, paylaşan  bir politikayla hareket edeceğini belirterek, emekli sen ile her zaman  işbirliği içinde olacağını söyledi.

 

GazeteKritik.com | Özel Haber

Yorumlar (0)