Burdur Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi

Burdur Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Genel-İş ve Burdur Belediyesi arasında yapılan ve 45 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

YEREL 22.01.2020, 16:52
Burdur Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in ve Genel- İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Vedat Küçük’ün imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi imza töreni Burdur Belediye Başkanlığı Makamında gerçekleştirildi.  İmza töreninde Sendika Yetkilileri Şube Sekreteri İbrahim Alıcı, İşyeri Temsilcileri Tahir Arıkan, Hamit Sartekin, işveren yetkilileri olarak da Mali Hizmetler Müdürü Timur Kabay, İnsan Kaynakları Müdürü Cengiz Taşbaş, Burdur Belediye Avukatı Özge Özdoğan Örs’ de hazır bulundular.

Burdur Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında, belediye bünyesinde çalışan 45 işçinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne ilişkin açıklama yapan Başkan Ercengiz, “Genel- İş Sendikası şube temsilcileri ve kurum temsilcilerimiz ile birlikte yaklaşık bir aydır bir görüşme sürdürdüler. Asıl derdimiz insanca yaşayabilecek rakamlarla, işçimizin evine ekmek götürebilmesini sağlamak. Gönlümüz istiyor ki eşit işe, eşit maaş. İnşallah Burdur Belediyesi olarak yaptığımız tasarruflarla, hizmet sektöründen arttırdığımız pay ile bundan sonra işçimiz ile daha çoğunu paylaşacağız.  Çünkü kendi ailesini memnun edemeyen, sokakta kimseyi memnun edemez. Burdur Belediyesi çalışanları bizim aile fertlerimiz. Aile fertlerimizin ve çocuklarının yüzü gülüyorsa, eşi Halk Pazarı’ndan torbasını doldurup gelebiliyorsa, hafta sonları ailecek bir yerlere gidip, bir şeyler yapabiliyorlarsa, bunun karşılığında da cebindeki para yetebiliyorsa, bizim için aslı olan hizmet budur. Ben hayırlı olmasını diliyorum. 

Yorumlar (0)