Beşiktaş yeniden kültür ve sanatın başkenti olacak

Beşiktaş Belediyesi, “2020- 2024 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı”nı Levent Hizmet Binası'nda düzenledi. Kent sorunlarının ve kültür-sanat faaliyetlerinin ağırlık kazandığı çalıştayda, 3 günde 3 toplantı yapıldı.

YEREL 17.07.2019, 20:41
Beşiktaş yeniden kültür ve sanatın başkenti olacak

2020-2024 yıllarını kapsayan çalıştaya belediyemizden birçok müdürlüğün ve personelin yanı sıra ilçedeki aktif sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, İKSV, Zorlu PSM ve konuyla alakalı çok sayıda paydaş katıldı. Sunumlarla başlayan çalıştayın ilk toplantısı, meslek odalarının ilçenin fırsat ve tehditlerini değerlendirmesiyle devam etti. Stratejik Plana Beşiktaş için katkı sunan kurumlar, afet ve risk yönetimi, atık su yönetimi gibi konularda endişelerini ifade etti.

Çalıştayın ikinci toplantısında kentin kültürel faaliyetleri değerlendirildi. Beşiktaş Belediyesi’nin son 10 yılda yapmış olduğu faaliyetler ele alınarak yeni dönemde yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında görüş belirtildi. Alanında uzman kişiler ve sivil toplum kuruluşları, kentin mahallelerini yüksek sanatla buluşturmak ve atık kamusal alanları, sahne ve sergi alanı olarak değerlendirmek için çeşitli önerilerde bulundu. Yapılan toplantılar sonucunda Beşiktaş’ı kültür-sanatın başkenti yapma vizyonu masaya yatırıldı.

Toplantının son gününde ise kentte yaşayan çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engelliler ele alındı. Konunun uzmanları görüşlerini dile getirerek neler yapılması gerektiği hakkında belediyemize bilgilendirme ve önerilerde bulundu. 

Yorumlar (0)