Başkan Karalar, Engelli Genci 2. Kez Mutlu Etti

Akülü tekerlekli sandalyesi geçirdiği trafik kazasında parçalanarak kullanamaz hale gelen yüzde 98 engeli bulunan Mustafa, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın devreye girmesi ile 2. kez akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu.

YEREL 23.12.2016, 10:57 23.12.2016, 10:57
Başkan Karalar, Engelli Genci 2. Kez Mutlu Etti

Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden ve ekonomik durumu akülü tekerlekli sandalye almaya yetmeyen engelli Mustafa Kurmuş’un ailesi Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurdu. Mustafa Kurmuş’un durumu ile bizzat ilgilenen Başkan Zeydan Karalar, engelli gence akülü tekerlekli sandalye verilmesi talimatında bulunduktan kısa süre sonra Mustafa Kurumuş’un hayali gerçek oldu. Uzun zaman hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyeye kavuşan Mustafa’nın bu sevinci çok uzun sürmedi. Zira Mavi Bulvar’da gezerken bir aracın çarpması nedeni ile yeni aldığı akülü sendeliye parçalanarak kullanılamaz hale geldi.

 

Durumu haber alan Başkan Zeydan Karalar, genç Mustafa’ya yeni bir akülü sandalye verilmesi talimatında bulundu. Akü sandalyeyi bizzat başkan Karalar teslim ederken insanların hayatlarını kolaylaştırmanın ve ihtiyaç sahibi birine yardım etmenin önemine değindi. Başkan Karalar, “Kardeşimizin hayatını kolaylaştırdığımız için çok mutluyuz. Keşke imkânımız olsa daha fazla yapabilsek. Geçenlerde 120 akülü araç dağıttık göreve geldiğimizden bu yana 300 ü buldu” şeklinde konuştu.

 

Adana Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Bulut, yaptığı konuşmada Başkan Zeydan Karalar’a engellilere karşı gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Bulut ,”Ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi yaptığı sosyal yardımları lanse etmiyor. Birçok çocuğa, engelliye yardımı oldu. Evinden atılan engellilere gerekli kira yardımını yaptı, toplu etkinliklerde oyuncaklarını verdi. Bizler zaten Başkan Zeydan Karalar’ı engellilere her yardım ettiğinde gelmeye kalksak çok sıklıkla başkanımızı ziyaret etmemiz gerekirdi. Ben kendisine gösterdiği ilgi alakadan dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.  

Yorumlar (0)