BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ'A KENT SAVUNMASI ÖDÜLÜ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ni koruma ve geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında verdiği mücadeleyle, ÇGD Bursa Şubesi’nin 2018 Ödülleri kapsamında “Kent Savunması” ödülüne değer görüldü.

YEREL 06.11.2018, 12:35 06.11.2018, 12:35
BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ'A KENT SAVUNMASI ÖDÜLÜ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın 2 bin 700 yıllık değeri Myrleia Antik Kenti’ni koruma ve geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında verdiği mücadele nedeniyle Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 2018 yılı ödülleri kapsamında “Kent Savunması Ödülü”ne değer görüldü. Kent mücadelesine, hukuka, barışa, emeğe ve gerçek demokrasiye dikkati çekmek amacıyla derneğin kurucu kadrosunda yer alan gazeteciler, geçmiş dönem başkanları ve mevcut yönetimi tarafından belirlenen ödüller, 2 Aralık Pazar günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Başkan Türkyılmaz’a “Kent Savunması Ödülü”nü getiren gerekçe ise “Bir kenti kent yapan kültürü, içinde yaşattığı değerleri ve onları yaşatan, kentine sahip çıkan insanlarıdır. Kent yöneticilerinden o kentin en genç bireyine kadar, kentlilik bilincinin yaşama artı değer sağlaması birer vatandaş olarak topraklarımıza olan borcumuzdur. Bu bakımdan, son dönemde gündeme oturan ve halen kanayan bir yara olarak gündemde kalmaya devam eden Myrleia Antik Kenti’nin yaşama kazandırılması ve kent kültürünün korunup yaşatılması konusunda yapılan özverili çalışmalar kamuoyunda ses getirdi. Belediye başkanı seçilmeden önce dahi sivil toplum örgütlerinin düzenlediği eylemlerde kenti için en önde yürüyen, bu sesi, adeta bir çığlığa dönüştüren, kentini savunma bilinciyle gerek hukuksal, gerekse yaşamsal mücadelede örnek oluşturan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a Kent Savunması Ödülü taktim edilecektir” olarak açıklandı.

 

TARİHİNE, GEÇMİŞİNE VE KİMLİĞİNE SAYGILI BELEDİYE

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kentin tarihi değerinin korunması noktasında yıllardır mücadele veren sivil toplum örgütlerine, Myrleia Antik Kenti Platformu temsilcilerine teşekkür etti. Myrleia’yı insanlığa kazandırmak için tüm kentlilerle birlikte direnmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Myrleia’nın hem Mudanya’mıza hem ülkemize kazandırılması için hem esnafımızın hem de halkımızın birlikte mücadelesi gerekiyor. Bu ödülü geçmişten bu güne Myrleia AVM içine hapsedilmesin, korunup geleceğe aktarılsın diye günlerce yürüyen, eylem yapan tüm hemşehrilerim adına, mücadelemize destek veren tüm kurumlar adına alacağım. Yaptığımız, hayata geçirdiğimiz çalışmalarla tarihine, geçmişine ve kimliğine saygılı belediye yönetimine imza atmaya devam edeceğiz. Bu gurur Mudanya’nın” diye konuştu.

 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Yorumlar (0)