Başkan Ercengiz: Basın emekçisinin alın terinin arkasındayız

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Serenler Otel’de düzenlenen yemekte basın mensuplarını ağırladı.

YEREL 23.07.2020, 14:34 23.07.2020, 14:38
Başkan Ercengiz: Basın emekçisinin alın terinin arkasındayız

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 112. yıl dönümü olan “24 Temmuz Basın Bayramı “ sebebiyle Serenler Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde Burdur’un basın mensupları ağırladı. Düzenlenen yemeğe Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, gazete imtiyaz sahipleri ve basın mensupları katıldılar.

Yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine dikkat çeken Başkan Ercengiz” Basın mensuplarının çok önemli bir görevi var. Yurttaşın doğru haber alma hakkını yurttaşa ulaştırırken, bizlerin icraatın başında olanların da yaptığı işlerin halka doğru ulaştırılması, bundan doğacak her tülü hakkı koruma anlamında da önemli görevi ifa ediyorlar. Yaklaşık 6,5 yıldır bu görevdeyim. Eczacılar Odası’nın başkanlığını yaptığımız dönemde de basınla olan ilişkilerimizde yerel medyamızın hakkaniyetli davrandığını, sadece il merkezi değil, büyük ilçemiz olan Bucak’ta da özellikle televizyonumuz her defasında memnuniyetimizi ifade ederek basının ne kadar kıymetli olduğunu anlatmaya çalıştım. Ama malum siyasetin içerisindeyiz. Zaman zaman, siyasette algı yaratılmaya çalışılan bir süreci de yaşıyoruz. Biz bunların içerisinde yer almamaya çalışıyoruz ve Burdur yerel basınının da böyle bir habercilik anlayışı içerisinde olmadığından gayet memnunuz. Çünkü Namusuyla, şerefiyle işini yapan, gazetecilik anlayışını ortaya koyan arkadaşlarımızla hemen hemen bir aradayız. Bir basın emekçisinin yanlı yapacağı her hangi bir haberden dolayı üzerindeki vicdani hakkın çok daha önemli olduğunun altını çizerek bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi. “Bizler özgür basının yanındayız. Basın emekçisinin alın terinin arkasındayız” şeklinde konuştu.

Başkan Ercengiz günün anısına, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’e hediye takdim etti.

Yorumlar (0)