ARITMAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Dr. Canan Arıtman, basın kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda neden aday olduğunu açıklayan ve projelerini aktaran Arıtman, "İzmir'de CHP'ye tarihinin en yüksek oyunu getiririm "dedi. Arıtman, kahvaltınının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YEREL 27.11.2018, 15:24 27.11.2018, 15:24
ARITMAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

22 ve 23. Dönem CHP İzmir Milletvekili İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Dr. Canan Arıtman, basın mensuplarının katılımıyla basın kahvaltısı düzenledi. Düzenlenen basın kahvaltısında sözlerine kendisinden bahsederek başlayan Arıtman, "İzmir'de CHP'ye tarihinin en yüksek oyunu getiririm" sözleriyle neden aday olduğunu açıkladı.

"AKP, neredeyse uzaydan aday getirecek"

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bile gelse, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olsa, onu da geçerim. AKP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, bir kere İzmirli değil. AKP, yakında uzaydan bile aday getirecek. Ben, İzmirli bir aday adayıyım. İzmir; kimliği olan, duruşu olan bir kent. İzmirli; Atatürk’ü, Cumhuriyet'i, demokrasiyi, özgürlüğü, milletini, vatanını ve gün batımlarını sever. Ama bir kadeh rakıyla ama bir bardak demli çayla... İkisine de saygı duyarız. Biz, çağdaş güler yüzlü insanlarız. İzmir’in profiline uyan, İzmirlinin değer yargılarına uyan bir aday olduğumu düşünüyorum. Bu nedenle bu göreve talip oldum. İzmiri, bir kadının tutkulu aşkıyla, bir anne şefkati, bir doktor özeni, maharetiyle ve kadın bakış açısı ile yönetmeyi arzu ediyorum. Bir kadın, dünyayı değiştirir. Bir kadın, İzmir'i değiştirir" diyen Arıtman, İzmir'in profiline uyan bir aday olduğunu belirtti.

"Katılımcı, denetlenebilir, insan odaklı bir belediye olacağız"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olursa nasıl bir belediyecilik yapacağını aktaran Arıtman, "Şeffaf, denetlenebilir, katılımcı, insan odaklı, hemşehrisine saygı duyan bir belediyecilik olacak. Kentin ve kentlinin yaşam standartlarını yükselteceğiz, kentimizi varsıllaştıracağız. İzmir'in ve İzmirlinin dertlerine bir hekim olarak derman olacağıma eminim. İzmir'i, ortak aklın, dayanışmanın olduğu, ekonomik kalkınması yüksek, çevreye ve insana duyarlı, ilerleme ve çağdaşlaşmanın olduğu örnek bir kent haline getireceğiz.  Kurtuluş ve kuruluşun en büyük simgesi olan İzmir, her şeye layıktır. İzmir; Cumhuriyet demektir, Atatürk demektir. İzmirlilerin bana verdikleri oyları helal ettirmek istiyorum" dedi.

"EXPO'yu kazandıracağım, söz veriyorum"

İzmir'in bir liman, ticaret, turizm kenti olduğunu söyleyen Arıtman, seçilirse bu alanda uygulayacağı projeleri anlattı. "Alsancak Limanı'nı bir cruz limanı haline getireceğiz. Aliağa Limanı için demiryolunu limana kadar getireceğiz. İzmir'e gelen turist sayısını arttıracağız, turizm sezonunu 12 ay sürecek hale getireceğiz. Turistlerin şehir merkezinde daha fazla bulunmasını sağlayacağız. İzmir, dünyaca ünlü festivallere ev sahipliği yapacak. İzmir Fuarı'nı çocukluğumuzdaki gibi cıvıl cıvıl yapacağız. EXPO'yu neden kazanamadığımızı çok iyi biliyorum. Kazanamadığımız Büyük EXPO'yu kazanacağız, EXPO'yu İzmir'e getireceğim, söz veriyorum. İzmir için çalışacak, İzmir için projeler üretecek İzmir Bilimler Enstitüsü'nü kuracağız. Kentimizde çok iyi ihtisas hastanelerimiz var. Bu zenginliğimizden daha çok yararlanmamız lazım. Tıp alanında gelişme de sağlayacağız. İzmir, kültür sanat ve spor kenti olmalıdır. İzmir merkezine çok zarif bir mimari ile yüzyıllarca kalacak bir İzmir Tiyatro yapacağız. Spor ve sporcu kenti olacağız. Yetenekli sporcu öğrencilerin Universiat gibi bir müsabaka ile seçilmesini sağlayacağız ve onlara burslar vereceğiz" diyen Arıtman, İzmir'in ömre ömür katan bir kent olacağını ifade etti.

"Her ilçeye kadın sığınma evi ve çocuk koruma merkezi"

Kırsal kesimde tarım üreticilerini destekleyeceğini söyleyen Arıtman, kırsal kesimde kadın kooperatifleri kurulmasına öncelik vereceğini vurguladı. Sözlerine toplumsal projeleri ile devam eden Arıtman, "Kent konseylerinin kadın, çocuk, engelli  meclislerini güçlendireceğiz. Kent için demokrasi üreten konuma getireceğiz. Her mahallede mahalle meclisi kuracağız. Kadınların yönetime katılmasını sağlayacağız. İzmir’deki tüm gençlerimizi kadınlarımızı iş ve meslek sahibi yapacağız. Muhtaç durumda olan kadınlar, yaşlılar, yoksullar ve sahipsiz hayvanlara pozitif ayrımcılık yapacağız. İzmir'de 24 saat hizmet verecek hayvan hastaneleri kuracağız. Burada tüm sahipsiz hayvanlara ücretsiz olarak hizmet vereceğiz. Engelsiz bir kent, 21. yüzyılda dünyaya örnek olacak bir kent olacak. Çocuk ve gençlerimize, eğitimden kültüre, beslenme ve barınmaya kadar destekleyeceğiz. Bilim köyleri kuracağız. Bu kentte kadına şiddetin uygulanmaması için her şeyi yapacağız. Her ilçemizde kadın sığınma evi ve çocuk koruma merkezi kuracağız . Mavi yeşil İzmir körfezimizi bir daha kirlenmeyecek şekilde temizleyeceğiz. Kent ormanları yaratacağız. İzmir'de herkesin bir dikili ağacı olacak çok sayıda seyir terasları yapacağız. Toplu taşıma ve suyu ucuzlatacağız. Hükümete de 'hadi sen de elektriği ucuzlat' diyeceğiz.  Harmandalı çöp alanını kapatıp ıslah edeceğiz" diyerek Kadifekale ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı düzenleyeceğini belirtti.

 

"Pazar ve kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz"

Basın mensuplarının pazar sorunu ve kentsel dönüşüm hakkındaki sorularını da yanıtlayan Arıtman, "Bizim Bostanlı ve Tire pazarları gibi çok güzel pazarlarımız var. Bu pazarlarımızı herkesle tanıştıracağız ve diğer ilçelerimizdeki pazar sorunlarımızı çözeceğiz. İzmir'de gecekondu kalmayacak. Şehrimizin her yerinde kentsel dönüşüm yaparak İzmirlilerimizin çağdaş bir kentte yaşamasını sağlayacağız" dedi.

Yorumlar (0)