ALAŞEHİR YÜKSEK HIZLI TRENİ BEKLİYOR

Alaşehir'den Geçecek Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi Yapılacağı Günü Bekliyor.

YEREL 14.01.2019, 17:40 14.01.2019, 17:40
ALAŞEHİR YÜKSEK HIZLI TRENİ BEKLİYOR

Alaşehir'den Geçecek Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi Yapılacağı Günü Bekliyor.

 

Yol güzargahı olarak daha önce Kemaliye ve Kasaplı olarak açıklanan projenin DDY Genel Müdürlüğü Proje Bölümü’nce uygun görüldüğünü bildirilmişti.

 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında Alaşehir'e bağlı Kemaliye ve Kasaplı mahallelerinden geçecek olan hattın Alaşehir ile Ankara arasını 3 saate indireceği belirtiliyor.Bu amaç doğrultusunda Kemaliye ve Kasaplı mahallelerinde tespit edilen araziler yol güzargahı üstünde kalıyor diye kamulaştırılıp devletin eline geçmişti.

 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında Alaşehir'in Kemaliye ve Kasaplı mahallelerinde Yaklaşık 20 ev ve 40’a yakın arsanın kamulaştırıldığı,bazı vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırdıkları evlerin maliyetinin altında kamulaştırma bedeli verildiğini mahalleliler tarafından savunulmuştu.

 

Geçtiğimiz yıllarda Manisa eski Milletvekilleri olan Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ'ın yapmış oldukları açıklamalar ile içinde bulunduğumuz 2019 yılının sonunda bitmesi planlanan yüksek hızlı tren hattının Alaşehir'de durağı olacak mı sorusu ise merak konusu olmaya devam ediyor.

 

Daha önce Ak Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı olan Beyhan Betül Çam 2015 yılında yapmış olduğu açıklama'da "Bu projede; Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı'nın 22. km'sindeki Yenice Köyü'nden başlayarak Afyonkarahisar, Uşak, Eşme, Alaşehir, Salihli, Turgutlu ve Manisa İl merkezinden geçerek İzmir'de son bulan Yüksek Hızlı Tren Hattı proje çalışmaları bitirilme aşamasına getirildi. Salihli'nin kuzeyinden, Alaşehir Çayı'nın güneyinden geçecek şekilde projelendirilen Yüksek Hızlı Tren Salihli ve Turgutlu'da duracak. Bunun için Gar Projeleri de hazırlandı. Proje tamamlandığında İzmir-Ankara arasında demiryolu ile seyahat süresi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşecek" diyerek,Alaşehir'de bir durak olmayacağını bildirmişti.

Uzun zamandır Kemaliye,Kasaplı arasında kurulan şantiyelerde çalışmalar halen devam ediyor.

Haber : Veli KAYA

Yorumlar (0)