Abdullah Özyiğit Neden Yenişehir'e Aday Olduğunu Açıkladı!

1990 yılında Yenişehir’in Pozcu semtinde Özgün Eczanesi’ni açarak, meslek hayatıma başladım ve 28 yıldır aynı yerde mesleğime devam ediyorum.

YEREL 21.12.2018, 14:00 21.12.2018, 14:00
Abdullah Özyiğit Neden Yenişehir'e Aday Olduğunu Açıkladı!

Neden Yenişehir’e aday oldunuz?

-          1990 yılında Yenişehir’in Pozcu semtinde Özgün Eczanesi’ni açarak, meslek hayatıma başladım ve 28 yıldır aynı yerde mesleğime devam ediyorum. Eczacılık mesleği, halkla iç içe yürütülen bir meslek. Ve bu hizmeti verirken binlerce insanla etkileşim halinde olma fırsatımız oluyor. 1995 yılında İçel Eczacı Odası Genel Sekreterliği görevini yürütmeye başladım. 1998 Asya krizinin ardından, 1400 ortağı bulunan İçel Ecza Kooperatifinin, 3 milyon dolar karşılığı ekonomik kriz içine düştüğü dönemde, yönetim sorumluluğu alarak bu kurumu düze çıkarmayı başardık. Bunun ardından, 2005 yılında Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) başkanlığı görevine seçildim ve 10 yıl boyunca bu görevi yürüttüm. Tüm bu mesleki birikimlerimle beraber, etkileşim halinde bulunduğum binlerce insanın Yenişehir odaklı olması ve 28 yıldır bir parçası olmaktan mutluluk duyduğum ilçeme aday adayı oldum.

-          CHP Mersin İl Başkanlığı görevinde de uzun süre bulundunuz. Bu süre zarfında ne gibi çalışmalarınız oldu?

-          Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) Yönetim Kurulu Başkanı iken sayın genel başkanımızın sivil toplum kuruluşlarından bir ismin öne çıkması talebi üzerine Mersin İl Başkanlığı görevine atandım. 45 gün sonra yapılan seçimle beraber, il başkanlığı görevini seçilerek devam ettirdik. Esas süreç bundan sonra başlıyor. 42 ay boyunca il başkanlığı görevini yürüttüm. Bu sürede 7 Haziran seçimlerinde CHP, Mersin’de 1. Parti oldu ve 1 Kasım seçimlerinde de 11 milletvekili olan Mersin’de 4 milletvekilimizi meclise gönderdik. Bu başarılı seçimlerin yanı sıra 16 Nisan Referandum’u bizim için oldukça önemlidir. Şehrin tüm dinamikleri ile beraber yapılan çalışma bizim başarımızın en üst seviyeye ulaştığı noktadır. Çok önemli bir vizyonla hareket ettik bu da; seçimlerin yüz yüze ikna yöntemi ile kazanılacağıydı. Bu yöntem kapsamında, eski milletvekillerimizi, eski yöneticilerimizi, eski başkanlarımızı da çalışmalarımıza dahil ederek tüm dinamiklere belli görevler verdik. Bu şekilde 120 ekip oluşturduk. Bu ekiplerin içinde yalnızca Cumhuriyet Halk Partililer değil, en soldan en sağa kadar tüm hayır bloğu destekleyicileri vardı. Tabi bu süreçte demokrasiye yakışmayan adımlar da atıldı. Mesela; Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Hüseyin Karagöz, hayır bloğu kapsamında yapılan çalışmalara dahil olması sebebiyle görevinden alındı ancak buna rağmen başkanımız çalışmalarını sürdürdü. Tüm bu çalışmaların hedefi Mersin’de yüzde 70 oranında Hayır’ı örgütlemekti. Bu hedef birçok insana afaki gelmiş olsa da seçimden önceki son 20 güne geldiğimizde yüzde 71 oranında Hayır’ı örgütlediğimizi, iktidar partisinin yaptığı kamuoyu araştırmalarında da gördük.Ancak o dönemde devletin imkanları kullanılarak yapılan çalışmalar son olarak fuar alanında seçime 2 gün kala 5000 kişiye, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda verilen yemek neticesinde çalışmalarımıza gölge düşürülmeye çalışılmıştır. Yerel seçimlere gelindiğinde ise yine şehrin tüm dinamikleri ile yapılacak bir çalışma neticesinde istenilen başarı kolaylıkla elde edilebilir. Bakın şöyle bir örnek vereyim; Sayın Genel Başkanımız Dünya’da emsali olmayan bir eyleme öncülük etti. Adalet Yürüyüşü. Ben CHP Mersin İl Başkanı olarak bu yürüyüşe yalnızca bir gün katıldım çünkü benim orada yapmam gereken Mersin genelinde Adalet Yürüyüşü’ne nasıl destek veririz noktasında adımlar atmaktı. Bu sebeple 20 gün boyunca Mersin’de adalet nöbeti tuttuk.Bu etkinliklerimizde mağdur olan tüm vatandaşlarımızla bir araya geldik. Tüm bu süreçleri başarıyla tamamlayan Mersin örgütünün o dönemki başkanı olarak, yerel seçimlerde Yenişehir için hedefimiz yüzde 65’tir. Bu oy oranı da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yüzde5 katkı sağlayacaktır. Bu sebeple Yenişehir, Mersin’in lokomotifi olacak iddiasındayız. Yenişehir’de en sağdan en sola kadar, her kesimden vatandaşımızla beraber, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımız yönetim sürecimizin merkezinde olacaktır.

-          Yenişehir’de adınızla anılacak projeleriniz var mı?

-          Öncelikle bu soru için teşekkür ederim. Projelerimizin tamamı uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkmış ve hepsi kendine has unsurlardan meydana gelmiştir. Fakat ben iki ana projemizden bahsetmek istiyorum. Erken Çocukluk Eğitimi ve Yenişehir Belediyesi Tarım Kooperatifi. Unicef’in erken çocukluk eğitimi konusunda yaptığı bir araştırmada, Türkiye 41 ülke arasında ne yazık ki 41. sırada. Bu eksiklikten yola çıkılarak hazırladığımız projemizle amacımız; ebeveynlere vereceğimiz eğitimlerle beraber, Yenişehir’de geleceğin bilim insanlarını, sanatçılarını yetiştirmektir. Diğer projemiz ise Yenişehir Belediyesi Tarım Kooperatifi. Mahalle statüsüne geçtikten sonra işlevini kaybeden köylerimizin ekonomisine katkı sağlayacak olan kooperatifimiz üretici ve tüketici ortaklardan meydana gelecek ve bu iki unsur arasında güven kapısı olacaktır. 20 yıllık kooperatifçilik tecrübemizle, bu projeyi geliştirdik. Üretici ortaklarımız yani çiftçilerimiz hem ürünün hammadde satışından hem de Pazar payından kar edecektir. Aynı şekilde tüketici ortaklarımız da sürece dahil edilecek ve doğal ürünler elde etme imkanı bulacaktır. Mesela Karahacılı Mahallesi yıllık 4000 ton nar üretiyor. Üretilen nar çok düşük rakamlara satılıyor ve kalan miktarı da çiftçilerimizin tamamen kendi imkanlarıyla oluşturdukları ortamlarda nar ekşisi haline getiriliyor. Bizim burada oluşturacağımız kooperatifimizin üretim merkezinde, bir marka oluşturularak belediyemiz kalite kurulunca onaylanacaktır. Bölge insanımıza istihdam sağlayacak olan kooperatifimizin hem Mersin’e hem Türkiye’ye örnek olmasını sağlayacağız. 

Yorumlar (0)