Yardım ettiği yaşlı adam tarafından dolandırıldı

Şişli'de kuyumculuk yapan 27 yaşındaki A.T., otomobilinin önünde düşen yaşlı adama yardım etmenin bedelini dolandırılarak ödedi. Park ettiği lüks otomobilinin önünde yaşlı bir adamın düştüğünü gören A.T., el verip yerden kaldırdığı adamın dolandırıcılık tuzağına düştü. 40 yıl önce ölen bir gayrimüslimin adını kullanan yaşlı adam tarafından bin TL dolandırılan genç kuyumcuyu soluğu savcılıkta aldı.

YAŞAM 25.05.2018, 09:54 25.05.2018, 09:54
Yardım ettiği yaşlı adam tarafından dolandırıldı

Şişli’de geçtiğimiz nisan ayında kuyumcu A.T. büfeden alış-veriş yaparken, lüks otomobilinin önünde yaşlı bir adamın düştüğünü gördü. Hemen yardıma koşan genç adam, otomobilinden aldığı suyu yaşlı adama verdi. Ayrıca hastaneye götürmeyi teklif etti. Yaşlı adam durumunun iyi olduğunu söyleyerek genç adama teşekkür etti. Bir kafeteryada kendisine ayran ısmarlayan genç adama kendini Avram Yayiş olarak tanıttı.

2 GÜN SONRA YARDIMSEVER GENCİ ZİYARETE GİTTİ

İyiliksever kuyumcu A.T., yaşlı adama kartvizitini vererek bir sıkıntısı, ihtiyacı olduğunda aramasını söyledi. Yaşlı adam, kuyumcu dükkanına 2 gün sonra haber vermeden gitti. Öğlen saatleri olduğu için A.T., yaşlı adamı restorana götürerek, yemek ısmarladı.

BU DEVİRDE SENİN GİBİSİ BULUNMAZ

Sohbet esnasında ‘Sen güvenilir bir çocuksun’ bu devirde böyle insana denk gelmek zor’ diyen yaşlı adam. iyiliksever kuyumcuya ilginç bir teklifte bulundu. Bağcılar’da 500-550 metrelik bir arsası olduğunu söyleyen yaşlı adam, “Burayı sat yüzde onunu sen al, senin olsun. Sana noterden vekalet vereceğim” dedi. İnandırıcı olması için de yanında getirdiği tapuyu ve kimliğini gösterdi.

dolandiricilik

Yaşlı adam tarafından dolandırıldığını anlayan A.T., soluğu savcılıkta aldı.

NOTER VE SAĞLIK RAPORU PARASI İSTEDİ

 

Vekalet verebilmek için noterin sağlık raporu istediğini belirten yaşlı adam, noter işlemleri ve sağlık raporu çıkaracak parası olmadığını söyledi. A.T., yaşlı adama yardımcı olabilmek için bin TL ve kimlik fotokopisini verdi. Yaşlı adam parayı aldıktan sonra kuyumcu dükkanından ayrıldı.

40 YIL ÖNCE ÖLEN BİRİNİN ADINI KULLANDI

İçine şüphe düşen A.T., yaptığı araştırmada ‘Avram Yayiş’ isimli kişinin 40 yıl önce öldüğünü öğrendi. Yaşlı adam tarafından dolandırıldığını anlayan A.T., soluğu savcılıkta aldı.

‘İYİLİK YAPMAK İSTERKEN DOLANDIRILDIM’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan A.T., “Avram Yayiş olarak kendisini tanıtan kişi, bana tapu da göstererek güvenimi kazandı. İyilik yapmak isterken dolandırıldım. Ben başkalarının canı yanmasın diye de suç duyurusunda bulundum. Kimlik fotokopimi de alıp dolandırıcılık yapmasından korkuyorum. Herkesin dikkatli olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)