Türklerden Bangladeş'e destek

Sundarbans ormanları için yapılan eylemlere Türkiye’deki yaşam savunucuları da destek verdi. Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi’nin Amasra, Bartın, Çandarlı ve Foça bileşenleri, küresel mirası korumaya çağırdı

YAŞAM 11.01.2017, 09:19 11.01.2017, 09:19
Türklerden Bangladeş'e destek

Birgün’de yer alan habere göre, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bangladeş Sundarbans Ormanlarının hemen yanında kurulması planlanan Rampal Kömür Santraline karşı durmak amacıyla çeşitli ülkelerce destek amaçlı etkinlikler gerçekleştirildi.

 


Türkiye’de de Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifi Amasra, Bartın, Çandarlı ve Foça bileşenleri, benzer tehlikeyle karşı karşıya olan bölgelerinde, UNESCO Dünya Geçici Mirası kapsamına alınan Kaleleri önünden Bangladeş’e destek mesajı gönderildi.

 

Bangladeş’te Hindistan’la ortak proje olarak gerçekleştirilmesi planlanan, 1320MW Rampal kömür santraline direniş 5 yıldır devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan Sundarbans Ormanları’nın hemen yanında yapılması planlanan santralin bölgedeki biyo çeşitliliğe vereceği zarar yanında, geçimlerini ormandan sağlayan 3.5 milyon insanı da yersiz, yurtsuz, işsiz bırakması tehlikesi var. Bu santral yapılırsa bölgeye birçok başka ticari işletmenin de gelmesi ve ormanın ölüm fermanının imzalanması kaçınılmaz.



Sundarbans ormanları için 7 Ocak’ta dünya aktivistleri tarafından,“Stop RampalCoalPlant #SaveSundarbans” ( Rampal Kömür Santralini Durdurun / Sundarbans’i kurtarın) temalı küresel bir destek gerçekleştirildi.



Tehlikeye dikkat çektiler


Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif Amasra, Bartın, Foça ve Çandarlı bileşenleri tarafından, hem kendi bölgelerinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santrallerin yaratacağı tehlikeyi hatırlatan hem Bangladeş Rampal Kömür Santraline karşı duran pankartlar, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kalelerin önünde açıldı.

Yorumlar (0)