Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Palandöken Dağı’na mevsimin ilk karı yağdı. Erzurum’da hava sıcaklıklarının gece saatlerinde belirgin şekilde düşmesinin ardından yüksek kesimlerde yağmur yerini kara bıraktı. Sabah saatlerinde Palandöken’in zirvesi ve kayak merkezinin üst bölümleri beyaz örtüyle kaplandı.
Eylül ayının son günlerinde Erzurum’da etkisini artıran soğuk hava, kentin yüksek noktalarında kar yağışını beraberinde getirdi. Gece boyunca aralıklarla devam eden yağışın ardından özellikle Palandöken Dağı’nın yüksek kesimlerinde kar örtüsü oluştu.
Kent merkezinde ise yağmur ve soğuk hava etkili oldu.
Palandöken’de sezonun ilk karı
Palandöken Dağı’nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini daha net gösterdi.
Yüksek rakımlı bölgelerde hava sıcaklığının sıfır dereceye yaklaşmasıyla yağmur kara dönüştü. Palandöken’in zirvesinin yanı sıra kayak pistlerinin üst bölümleri de beyaza büründü.
Mevsimin ilk kar yağışının ardından ortaya çıkan manzara kent merkezinden de görüldü.
Erzurum’da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış mevsiminin ilk işaretleri de ortaya çıkmaya başladı.
Zirve beyaza büründü
Türkiye’nin en yüksek rakımlı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, eylül ayının sonunda gelen karla birlikte kış görüntüsüne kavuştu.
Özellikle dağın zirvesinde kar örtüsünün belirgin hale geldiği görüldü. Kayak merkezinin daha düşük rakımlı bölümlerinde ise kar örtüsünün henüz kalıcı olmadığı belirtildi.
Mevsimin ilk karının yağması kayak sezonunun başladığı anlamına gelmiyor. Kayak pistlerinin açılması için yeterli kar kalınlığının oluşması ve gerekli hazırlıkların tamamlanması gerekiyor.
Bununla birlikte eylül sonunda görülen ilk kar, Palandöken’de yaklaşan kış sezonunun habercisi oldu.
Erzurum’da sıcaklıklar düştü
Erzurum’da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi yüksek kesimlerde kar yağışı ihtimalini artırmıştı.
Kent merkezi ve çevresinde yağmur etkili olurken yüksek rakımlı noktalarda yağış kar şeklinde görüldü.
Palandöken Dağı’nda gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığının düşük seyretmesi nedeniyle zirve ve çevresinde beyaz örtü oluştu.
Kentte özellikle gece ve sabah saatlerinde hissedilen sıcaklıkların da önemli ölçüde düştüğü gözlendi.
Kış turizminin önemli merkezlerinden
Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum kent merkezine yakınlığı ve yüksek rakımı nedeniyle Türkiye’nin önde gelen kış turizmi destinasyonları arasında bulunuyor.
Uzun kayak pistleri, kar kalitesi ve ulaşım olanakları nedeniyle her yıl Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan merkezde yeni sezon öncesindeki hazırlıklar da devam ediyor.
Mevsimin ilk karının düşmesiyle Palandöken’de kış sezonuna yönelik beklentiler de yeniden gündeme geldi.
Kayak sezonunun başlangıç tarihi ise önümüzdeki dönemde gerçekleşecek doğal kar yağışlarının miktarına ve pistlerdeki kar koşullarına bağlı olacak.
Palandöken’de kartpostallık görüntüler
Sabah saatlerinde Palandöken Dağı’na bakanlar sezonun ilk beyaz örtüsüyle karşılaştı. Dağın yüksek noktalarında oluşan kar tabakası, kent merkezindeki sonbahar görüntüleriyle birlikte dikkat çekici manzaralar oluşturdu.
Mevsimin ilk kar yağışıyla Palandöken’in zirvesi beyaza bürünürken Erzurum kent merkezinde yağmurlu ve soğuk hava etkisini sürdürdü.
Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının seyri ve yeni yağışlar, Palandöken’de oluşan ilk kar örtüsünün kalıcılığını belirleyecek.