Meteoroloji, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde 8 il için yağış uyarısında bulundu. Uyarı, özellikle kuvvetli yağış ve gök gürültüsü şeklinde gerçekleşecek olan hava durumunu kapsıyor. Bu durumun, belirli bölgelerde gün içerisinde etkili olması öngörülüyor.
Kuvvetli Yağış Beklentisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, bayramın ikinci gününde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle sabah saatlerinden başlayarak akşam saatlerine kadar devam etmesi ön görülüyor. Bunun yanı sıra, İstanbul’un kuzey kesimleri ve Anadolu yakasında da benzer hava koşulları yaşanacak. Meteoroloji, bu durumun ani sel, su baskını ve diğer olumsuz hava koşullarını beraberinde getirebileceği konusunda vatandaşları uyarıyor.
Diğer Bölgelere Dair Tahminler
Tekirdağ il genelinin yanı sıra, Edirne’nin güney bölgelerinde de sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelebilir. Bu bölgelerdeki yağışlar, meteorolojik verilere dayalı olarak kuvvetli şekilde gerçekleşecektir. Yağışların yaygın olmaması bekleniyor ancak ani yağışlar ve beklenmeyen hava koşulları için hazırlıklı olunması gerektiği vurgulanıyor. Hava durumunun bu yöndeki tahminlerinin oldukça önemli olduğu, yaşanabilecek olumsuz durumları en aza indirmek adına dikkate alınması gerektiği ifade ediliyor.
Vatandaşlara Dikkat Uyarısı
Meteoroloji, kuvvetli yağışların yanı sıra fırtına riskinin de mevcut olduğunu bildiriyor. Bu sebeple almak gereken önlemler konusunda dikkatli olunması gerektiği söylenmektedir. Yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtınalar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi durumlara karşı hazırlıklı olma önerisi yapılıyor. Vatandaşların özellikle açık alanlarda dikkatli olmaları ve mümkünse dışarı çıkmamaları önerilmektedir. Bu tür ikazların, beklenmedik hava olaylarına karşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.