Dr. Hakan Kıran:Böyle bir anket yöntemini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan 26 bin personelin Valilik tarafından mercek altına alınmasından sonra şimdide Büyükşehir belediyesi hazırladığı bir anketle çalışanların adeta kendilerini ihbar etmesini istiyor.

YAŞAM 15.08.2016, 16:51 15.08.2016, 16:51
Dr. Hakan Kıran:Böyle bir anket yöntemini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesinde 26 bin personelden istenen anket ile ilgili olarak Tüm Yerel sen İzmir 1 No lu Şube Başkanımız  Dr. Hakan KIRAN yaptığı yazılı açıklama ile anket üzerinden fişlenmeyi kınadı

 

  İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan 26 bin personelin Valilik tarafından mercek altına alınmasından sonra şimdide Büyükşehir belediyesi hazırladığı bir anketle çalışanların adeta kendilerini ihbar etmesini istiyor.

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ankette çalışanlardan  FETÖ  terör örgütüne bağlı olan ve OHAL kararnameleri kapsamında kapatılan dernek, sendika,  eğitim   ve sağlık kuruluşları, vakıflara ilişkin olarak bağlantılarının olup olmadığı sorusuna cevap vermeleri istenmektedir. Konu ile ilgili Şube Başkanımız Dr. Hakan Kıran  yaptığı açıklamada şöyle  konuştu”

 

İzmir Büyükşehir belediyesinde yetkili  Tüm yerel sen sendikamız  15 temmuz darbe girişimini daha ilk günden  karşı çıkmış olup  çalışanların kendi kendilerin ihbar etmesini amaçlayan hukuksal dayanaktan tamamen yoksun  bu faşizan  anketlere karşı çıkmaktadır.

 

Bu anketler gerçek anlamda FETÖ terör örgütü ile bağlantılı kişileri tespit etmeye yönelik değil kişilerin geleceğe kaygı ile yaklaşmasını ve çalışma şevkinide ortadan kaldırmaya yöneliktir. Öyleki devletin tüm kurumlarının bu araştırmayı yapmasına herhangi bir engel yokken  bu anketle ne amaçlanmaktadır?

 

Zaten bu terör örgütü ile ilişki içinde bulunanlar yıllardır devletin içine sızmışlar ve Laik Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan planlarını son olarak 15 Temmuzda sahneye koymuşlardır. İşler bu noktaya gelene kadar devletin tüm kurumları içersinde örgütlenirken göz yuman iktidar şimdiyse tüm çalışanları zan altında bırakmak istemektedir.

 

Biz Birleşik Kamu iş Konfederasyonu ve ona  bağlı  Tüm Yerel Sen Sendikası olarak Atatürk ilke ve devrimlerini sonsuza dek yaşatmak gayreti ile yola çıkmış bir emek  örgütüyüz. Bu anlamda  içinde bulunduğumuz koşullarda ülkemizin kurucu değerlerine sımsıkı sarılmaktan başka çıkış yolumuz bulunmamaktadır. Elbette bu  FETÖ  terör örgütü mensupları en ağır cezayı almalıdırlar. Ama kimin FETÖ  terör örgütü üyesi olduğu yapılacak anketlerle değil temel hukuk ilkeleri çercevesinde  belirlenmelidir.

 

İlk andan itibaren Belediye çalışanları bu anketin ne olduğunu sormakta ve kaygılarını dile getirmektedirler

 

Buradan da anlaşılıyor ki böyle bir anket FETÖ terör örgütleri ile ilişkisi olanları tespit etmek amacına değil, çalışan emekçiler üzerinde baskı, korku ve sindirme politikalarına hizmet ediyor.

 

Kapatılan ve FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilen bu kadar kurum ve kuruluş devletin bilgisi dahilinde açılmadımı ?

 

Siz şimdi bir çalışanı Devletin onayı ve bilgisi dahilinde açılan kurumlara, çocuğunu okula gönderdi diye,bankadan para çekti diye, eşi veya kardeşi o hastanede çalıştı  diye   suçlamak  hukuka ve vicdana ne kadar uygundur.Burada  asıl sorgulanması  Türkiye cumhuriyeti devletinin en önemli kurumlarında en stratejik önemli yerlere bu insanların getirilmiş olmasıdır. .Demokrasimize ve Cumhuriyetimize karşı yapılan bu saldıryı  gerçekleştiren Yasa dışı bu örgütün devletin kurumlarından temizlenmeli ve yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar Yasa dışı terör örgütü ile ilişkisi olanları tespit etmek  Akıldan, gerçeklikten ve  devlet ciddiyetinden uzak düzenlenen anket yöntemiyle değil  sosyal hukuk devletinin  ve bağımsız yargının yapacağı çalışma ile belirlenmelidir.

 

Böyle bir anket yöntemini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.”

Yorumlar (0)