CHP'Lİ İRGİL:BU ÜLKENİN GELECEĞİ KADINLARIN ELİNDE!

Yıllardır eşitlik mücadelesi veren kadınlar, kendilerini ev-aile içi roller ile köleleştirenlere, ‘kadını hafifçe dövüp korkutabilirsiniz’ fetvası vererek kadına şiddeti meşrulaştıranlara, kadınların kamusal alandan tasfiyesine ve bunu savunanlara, ‘nikahların çoğu masumane kıyılıyor’ diyerek çocuk yaşta evlilikleri normalleştirenlere yüksek sesle ‘hayır’ diyor.

YAŞAM 08.03.2017, 09:50 08.03.2017, 09:50
CHP'Lİ İRGİL:BU ÜLKENİN GELECEĞİ KADINLARIN ELİNDE!

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak; “Bu ülkenin geleceği kadınların elinde. Yarın daha güzel bir ülkede yaşamamız yıllardır hakları için mücadele eden kadınlar sayesinde olacaktır” dedi.

 

 

Bu yılki ‘kadınlar günü’nün yeni bir anlam daha kazandığını söyleyen İrgil, “Çünkü bu yıl kadınlar sadece rutin sloganlarını atmıyor; emek, hürriyet, yaşam hakkı ve çocukları için değiştirilmek istenen sisteme karşı da slogan atıyor, ‘hayır’ diyor! Kadınlar karanlığa son verme çağrısında bulunuyor, duyuyor musunuz?” vurgusunu yaptı.

 

Ceyhun İrgil yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

 

“Kadınlar yıllardır toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için, çalışma hayatı için, emeğinin karşılığını almak için, şiddete uğramamak için mücadele ediyor. Bunun için de yılladır üç ayrı günde konunun önemine değinen toplantılar, yürüyüşler, açıklamalar yapılıyor. Her yıl 25 Kasım’da kadına şiddete, 5 Aralık’ta kadının seçme ve seçilme hakkına, 8 Mart’ta kadının emek hakkına ama hepsinde de kadın haklarına farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Yine de buna ilişkin yasal düzenlemeler gerektiği gibi yapılmıyor. Örneğin kadına yönelik şiddette zaman aşımı hala yasalarımızda mevcut. Oysa Türkiye’de kadın cinayetlerinin sayısı azımsanacak gibi değil. Örneğin 2016’da sadece basına yansıyan kadın cinayeti sayısı 261’di. Bu ülkede her ay en az 20 kadın ve kız çocuğu öldürülüyor. Kadınlara yönelik cinsel olsun olmasın bütün şiddete karşı farkındalığımızı sorgulamak durumundayız.

 

Bu coğrafyada kadın olmak zor! Ama bizim kadınlarımız hayatın içinde çoğaldıkça, okuyarak ve kendini eğiterek bu zorluğun karşısında güçlenecek. Nitekim bu yılki kutlamalarda kadınlarımız bu ülkenin aydınlık geleceği için dört bir yandan sesleniyor. Yıllardır eşitlik mücadelesi veren kadınlar, kendilerini ev-aile içi roller ile köleleştirenlere, ‘kadını hafifçe dövüp korkutabilirsiniz’ fetvası vererek kadına şiddeti meşrulaştıranlara, kadınların kamusal alandan tasfiyesine ve bunu savunanlara,  ‘nikahların çoğu masumane kıyılıyor’ diyerek çocuk yaşta evlilikleri normalleştirenlere yüksek sesle ‘hayır’ diyor. Herkesi kadınların sesine kulak vermeye davet ediyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” 

Yorumlar (0)