YASİN ÖZTÜRK:Devlete ait kamu kurumlarda Kiralama usulüyle kullanılan araç sayısı ne kadardır?

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk kamudaki araç israfı konusunu meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 09.09.2019, 12:45
YASİN ÖZTÜRK:Devlete ait kamu kurumlarda  Kiralama usulüyle kullanılan araç sayısı ne kadardır?

İyi Parti Denizli  Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve tüm bakanların ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar bünyesindeki kurumların kullandıkları kiralık araçların sayıları ve ayrılan kaynakları sordu. Bu araçlar için ne kadar bütçe ayırdınız ne kadar yakıt harcıyorsunuz diyen Öztürk ; “ Milletinizin cebinden çıkan tek bir kuruşun bile takipçisi olacağız “ diyerek sözlerini tamamladı.

Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelik olarak ise su soruları sordu:

Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kiralama usulüyle kullanılan araç sayısı ne kadardır?

Son bir yıl içerisinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla aylık ve yıllık olarak taşıt yakıt tüketimi için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır?

Bakanlığınızın uhdesinde bulunan kamu taşıtları için (kiralama ve satın alma) aylık ve yıllık olmak kaydıyla araç bakım gideri için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır?

Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla uhdesinde bulunan taşıt sayısı ne kadardır?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti;

Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla uhdesinde bulunan taşıt sayısı ne kadardır?

Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kiralama usulüyle kullanılan araç sayısı ne kadardır?

Son bir yıl içerisinde Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla aylık ve yıllık olarak taşıt yakıt tüketimi için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır?

Devletin uhdesinde bulunan kamu taşıtları için (kiralama ve satın alma) aylık ve yıllık olmak kaydıyla araç bakım gideri için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır?

Yorumlar (0)