HDP'li Gergerlioğlu:Cezaevleriyle ilgili çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarının sayısı ve isimleri nelerdir?

Dr. Gergerlioğlu Koçer Özdal Öldükten 46 gün Sonra Bafra Kaymakamlığının Özdal’ın Sağlığının İyi Olduğunu Bildirmesini Soru Önergesiyle Meclis Gündemine Taşımıştır!

Vekil Haberleri 25.10.2018, 10:06 25.10.2018, 10:06
HDP'li Gergerlioğlu:Cezaevleriyle ilgili çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarının sayısı ve isimleri nelerdir?

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu 27 Ağustos 2018’de hayatını kaybeden Koçer Özdal’la ilgili Bafra Kaymakamlığının 12 Ekim 2018 de ‘Koçer Özdal’ın sağlık durumu iyi durumdadır.’ raporunu Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ‘ne göndermesi skandalı soru önergesinin haberi aşağıdadır. Kolaylıklar dileriz...

 

 

HDP’li vekil Gergerlioğlununda sürekli olarak TBMM Genel Kurulunda ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda dile getirdiği Koçer Özdal’ın skandallarla dolu ölümü yeni bir boyuta taşınmıştır. Ölümünden 46 gün sonra Bafra Kaymakamlığı Cezaevleri İnsan Hakları İhlalleri İhlal Kurulu tarafından  Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ve acılı oğlu Savcı Özdal’a hasta mahpus Koçer Özdal’ın sağlık durumunun gayet iyi olduğu bildirilmiştir. Bizim elimize geçen eski raporlara göre aylar önce de sağlık durumuyla ilgili başvurular yapılmış ve yine aynı sağlığının iyi olduğu cevaplar verilmiştir. Görünen o ki hasta mahpus Koçer Özdal göz göre göre ölüme gönderilmiştir. Burada tam anlamıyla kasten insan öldürme suçu işlenmiştir. Bu skandala derhal müdahale edilmesi ve etkin bir soruşturma sonunda kişilerin muhakkak cezalandırılması gerekmektedir.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu;  Koçer Özdal öldükten sağlık durumunun iyi olduğu raporunu veren Bafra Kaymakamlığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak Meclis gündemine taşımıştır!

 

Sorular:

 

 

  1. Bafra Kaymakamlığı’nın 27 Ağustos 18 tarihinde hayatını kaybeden Koçer Özdal’ın sağlık durumun iyi olduğu bilgisini 12 Ekim 18’de  Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ‘ne ve cezaevinde olan oğluna ilettiği bilgisi doğru mudur?
  2. Bu bilgi doğruysa konuyla ilgili devlet görevlilerine soruşturma açılmış ve sorumluluğu olan yetkililer görevden alınmış mıdır? Soruşturma açılmamışsa ve görevden alınma yapılmamışsa sebepleri nelerdir?
  3. Kaymakamlığın Koçer Özdal’ın durumunu araştırmadığı ve hazırlanan cevapların araştırma yapılmadan masa başında yazıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğruysa devlet makamlarına karşı güvenin tekrar tesis edilmesi için hükümetinizin yapacağı çalışmalar nelerdir?
  4. Son 3 yılda Koçer Özdal’da olduğu gibi cezaevinde kalan yurttaşlar hakkında gerçeği yansıtmayan raporların düzenlendiği tespit edilmiş midir? Eğer başka tespitler de yapılmışsa bu tespit edilen raporların içeriği nelerdir?
  5. Son 3 yıl içerisinde Adli Tıp Kurumundan infaz erteleme raporunu beklerken cezaevinde hayatını kaybeden yurttaş sayısı kaçtır? Son 3 yıl içerisinde cezaevinde toplam hayatını kaybeden yurttaş sayısı kaçtır?
  6. Hali hazırda ağır hastalığı sebebiyle cezaevinde Adli Tıp Kurumundan rapor almayı bekleyen yurttaş sayısı kaçtır?
  7.  Denetim sağlayabilmek için sivil toplum kuruluşlarının cezaevlerinde etkin olmasını sağlamak için yapılan çalışmalar nelerdir?
  8. Cezaevleriyle ilgili çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarının sayısı ve isimleri nelerdir?

Yorumlar (0)