Gürsel Tekin Şaibeli Yangınları Sordu!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Karadeniz’de 5 ilde çıkan orman yangının “Şaibeli” olduğunu savunarak, “Karadeniz'de kış günü orman yangını, çok şaşırtıcı. 71 noktada yangın çıkıyor. Ordu, Trabzon, Rize, Samsun ve Artvin'de 71'in üzerinde noktada çıkan orman yangınların çıkış nedenine dair henüz net bir açıklama yapılmıyor.” Devlet in yetkili makamların sus pus içinde.."

Vekil Haberleri 25.12.2019, 14:54 25.12.2019, 14:59
Gürsel Tekin Şaibeli Yangınları Sordu!

Orman Bakanı ise geçtiğimiz aylarda İzmir’de çıkan ve üç gün boyunca söndürülemeyen yangın da işini gücünü bırakmış, Türk Hava Kurumu’nun uçaklarını eleştirerek günü kurtarmaya çalışmıştı. Sonrasında da Rusya’da Be-200 tipi yangın söndürme uçaklarını test etmeye gitmişti. Anlaşılan o ki Orman bakanı da, test edilen uçaklarda yine ortada yok! Olsalar da pek işe yaramamış gibi gözüküyor.” dedi.

Tekin, Tarım ve Orman Bakanına şu soruları yöneltti:

Yangının 71 noktada çıktığı doğru mudur? Doğru ise nasıl aynı anda 71 ayrı yerde yangın çıkmıştır?

Karadeniz Bölgesinde çıkan yangınları, söndürme ihalesi hangi şirkete verilmiştir? Dalaman ve Göcek’te çıkan yangınlara müdahale eden şirketle Karadeniz’deki yangınlara müdahale eden şirket arasında bir bağlantı var mıdır?

Türk Hava Kurumu’nun envanterinde bulunan ve kullanıma da hazır olan yangın söndürme uçaklarından bu yangında istifade edilmiş midir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya gezisinde Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ile yaptığı pazarlık sonucunda alınan uçaklar bu yangında kullanılmış mıdır?

Türk Hava Kurumunun orman yangınlarına doğrudan müdahalede devreden çıkarılmasından sonra orman yangınlarını gerek sayısında gerekse yanan ve hasar gören orman alanlarının miktarında artış olduğunu düşünüyor musunuz?

Karadeniz Bölgesinde 5 ilde 71 noktada süren orman yangınları ile ilgili olarak hakkında yasal işlem başlatılan kimse var mıdır? Varsa gerekçesi nedir?

Yorumlar (0)