“DURMAZ’DAN TOKAT TURİZMİ İÇİN ÇAĞRI “

CHP Tokat Milletvekili- TBMM İdare Amiri Kadim durmaz Dünya Turizm Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, Tokat’ın tarih ve doğa turizmini tanıttı.

Vekil Haberleri 15.04.2019, 16:24 15.04.2019, 16:42
“DURMAZ’DAN TOKAT TURİZMİ İÇİN ÇAĞRI “

Açıklamasında ülkemizin turizm potansiyelinin yeterli kadar ortaya çıkarılmadığına vurgu yapan Durmaz, medeniyetlere beşiklik etmiş, Tokat’ın turistlik açıdan daha fazla tanıtıma ve yatırıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Turizm: Bacasız Sanayidir

Turizm; ülkelerin “ bacasız sanayisidir”, ülkemizin her köşesi ayrı bir turizm potansiyeline sahipken bu değerleri en iyi şekilde tanıtıp, kullanmak ve turizmi kalkınmanın bir parçası haline getirmek öncelikli görevimiz olmalıdır. Anadolu’dan, Ege’ye, Akdeniz’den Doğu Anadolu’ya her köşesinde tarihi barındıran bir ülke olarak yıllık turist sayımız hedeflerin çok altında kalmaktadır. Demokrasinin, çağdaşlaşmanın ve yatırımların sonucu olarak turist sayımız da artacaktır. Turizm gelirlerinin artması için her kentin ayrı ayrı yatırımlarla desteklenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, demokratik, çağdaş ve kalkınma hedeflerini yerine getirmiş bir Türkiye gerçek turizm potansiyeline erişecektir… Turizm hedefleri doğrultusunda ülkemizdeki güven ve huzur ortamının da sağlanması şarttır!

Tokat Turizm Eserleriyle Önemli Bir Yerdedir

Verimli ovalar, önemli yollar üzerinde kurulmuş Tokat ili tarihi ve turistik eserleri bakımından,  Dünya ve Türkiye turizmi bakımından önemli bir yerdedir.

Tokat; Romalılardan, Selçuklulara, Selçuklulardan, İlhanlılara, Osmanlılara kadar tarihin her döneminde ismini duyurmuş, uygarlıklara beşiklik etmiş bir yerdir. Doğa güzellikleri ve zengin ovalarıyla doğa turizminde de önemli bir potansiyele sahip kentimizin turizm alanında daha çok yatırıma ihtiyacı bulunmaktadır. Daha fazla yatırım daha fazla tanıtım olursa tarih ve doğa turizminde çok büyük bir girdi sağlayacak bir potansiyelimiz var. Yetkililere sesleniyorum, gelin Tokat’ın değerlerine sahip çıkalım, hava alanını bir an önce işleve koyup, turistlik alanların tanıtımını yapalım.

Niksar Çamiçi Yaylasını, Ballıca Mağarasını,  Zinav Gölü ve Kanyonunu, Kaz Gölü, Tokat Kalesi, Zile Kalesi, Niksar Kalesi, Niksar Kırkkızlar Türbesi, Niksar Ulucami, Tokat 900 Adımda 900 Eser Müzesi, Sebastapolis Antik Kenti, Komanopontika Antik Kenti,  Yağıbasan Medresesi,  Garipler Cami, Tokat Taş Han ve yeşil ırmağın can verdiği doğa harikası ovalarımızla ve daha birçok değerli turistlik yapısıyla Tokat açığa çıkmamış bir cennet gibidir.

2055 yıl önce Antakya üzerinden Tokat’ın Zile ilçesine gelen Jül Sezar, Pontus kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğratmış ve “Veni, vidi, vici.” Geldim, gördüm, yendim... sözlerini tokat zile kalesinde söylemiştir.

İşte bu tarihe beşiklik etmiş kentimizin değerlerini yaşatmak elimizde…

Bu değerlerin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımının yapılmasıyla kalkınmaya çok büyük katkı sağlayacak niteliktedir.

Dünya Turizm Haftasını kutladığımız bu günlerde Tokat için yeniden çağrı yapıyorum, Anadolu’nun bu değerli kenti için daha çok yatırım daha çok tanıtım istiyoruz… Tokat’ın değerlerini yaşatalım….

Bu duygu ve düşüncelerle Turizm Haftasını kutluyorum.

Yorumlar (0)