banner773

CHP’li Sertel: Dün övdüklerini bugün dövüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, hantal yapıda olduğu gerekçesiyle anonim şirkete dönüştürülmek istenen Makine Kimya Endüstrisi’yle ilgili AKP milletvekillerinin yalnızca üç ay önce söylediği övgü dolu sözleri paylaştı.

Vekil Haberleri 30.06.2021, 10:24
CHP’li Sertel: Dün övdüklerini bugün dövüyorlar

Kırıkkale halkının, çalışanlarının ve muhalefet milletvekillerinin karşı çıkmalarına rağmen MKE’yi anonim şirkete çevirecek olan kanun teklifiyle ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “9 Mart 2020 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilen KİT Üst Komisyonu toplantısında ‘göz yaşartıyor’, ‘göz bebeğimiz’, ‘kutsal’ gibi sözlerle kurumu öven AKP Milletvekilleri, yalnızca üç ay sonra aynı kurumun hantal olduğu gerekçesi ile şirketleşmesini oylayacak. Bu yanar döner tutumu halkımızın vicdanına bırakıyorum” dedi.

“DENETİM DIŞINA ÇIKARILACAK”

Dün övdüğünü bugün karalayan, dostum dediğine en büyük düşmanlığı yapan AKP iktidarında herkesin tek adamın ağzına baktığını vurgulayan Atila Sertel, “KİT Komisyonu’nda alabildiğine başarılı buldukları ve daha dün övdükleri kurumu bugün neredeyse dövüyorlar. Bu çifte standarttır. Doğru değildir. Biz MKE’nin KİT olarak kalmasını istiyoruz. Çünkü denetlenebiliyor. Ama şirket yaptığınız zaman stratejik bir kurumun daha özelleşmesinin önü açılabilecek. Denetim dışına çıkarılacak ve ondan sonra kimse ne olup bittiğini anlayamayacak. Biz buna karşı Meclis’te mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

 

İŞTE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, MKE’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü toplantıda AKP Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Polat Türkmen, Ahmet Tan ve MHP Milletvekili Mevlüt Karakaya tarafından dile getirilen ve tutanaklara giren sözleri paylaştı:

“GÖZ YAŞARTACAK BÜYÜME”

Polat TÜRKMEN (AK Parti Zonguldak Milletvekili) :

Kurum görüldüğü gibi herkes tarafından takdir edilen ve son dönemlerde de gerçekten benim de hayal edemediğim… Ne demek benim hayal edemediğim? Ben silah tüccarı filan değilim ama 2003 yılından beri bu Kurumun Alt Komisyon Başkanlığını uzun dönem yapan ve bunu inceleyen KİT Komisyonunun bir üyesi olarak dokuz yıl bunu denetleyen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. O dönemlere bakıyorum, bu döneme geliyorum, gerçekten ne kadar övmemiz gerektiğini… Burada derler ya hani: Göz yaşartacak bir büyüme, göz yaşartacak bir millî ve yerli bir fabrikamızın, bir Kurumumuzun olduğunu görüyorum. Ben bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.

“ALTI YÜZYILLIK KURUM”

Mücahit DURMUŞOĞLU (AK Parti Osmaniye Milletvekili):

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumumuz, Türkiye’nin hafif silah mühimmat üretimi yapan tek devlet kuruluşudur. Altı yüz yıla yakın süredir varlığını devam ettiren Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumumuz, sürdürülebilirlik anlayışı kapsamında geçmişinin gerektirdiği avantaj ve tecrübeyle hem ülkemizde hem de dünyada tanınan, kaliteli ve güvenilir bir marka olarak yoluna emin adımlarla ilerlemektedir. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

“KUTSAL BİR KURUM”

Ahmet TAN (AK Parti Kütahya Milletvekili):

Türkiye’nin savunma sanayisinde çok ciddi hamleler yaptığı bir dönem yaşadık. Bu vesileyle Kurumumuzu, emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Marifet iltifata tabidir, yani eleştirilen noktalar belki olacaktır mutlaka ama biz de iyi yapılanları mutlaka takdir edeceğiz ve bu konuda iltifata da tabi tutacağız inşallah. Dolayısıyla sizin bulunduğunuz Kurum, Kıymetli Genel Müdürüm ve değerli arkadaşlar, milletimizin geleceğini şekillendiren, onun geleceğine yön veren bir kurum. Yani bu Kurum, sadece sizin belki mesleki anlamda görev yaptığınız bir kurum olmaktan öte biraz da milletimiz adına da kutsal bir kurum. Ben bu anlayışla bundan sonraki görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum. Bu anlayışla görevlerinizi sürdüreceğinize de eminim.

“STRATEJİK KURUMUMUZ”

Mevlüt KARAKAYA (MHP Ankara Milletvekili):

Makine ve Kimya Endüstrisi, Türk imalat sanayisinde genel anlamda geçmişte çok ciddi katkılar vermiş olan, üç asrı geçen bir geçmişe sahip, yerli, millî ve bu bağlamda da son derece stratejik bir kurumumuz ve gururumuz. Ben bu kurumda emeği geçen, bu kurumda yapılan projelerle bunu daha ileriye taşıyan herkese teşekkür ediyorum

 

 

Yorumlar (0)