CHP’li Şaroğlu, Tunceli’deki branş öğretmen ihtiyacını Meclis gündemine taşıdı

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Eğitim ve Öğretim yılı başlamasına rağmen Tunceli’deki branş öğretmen ihtiyacının giderilmemesi konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 08.09.2021, 15:30
CHP’li Şaroğlu, Tunceli’deki branş öğretmen ihtiyacını Meclis gündemine taşıdı

Milletvekili Şaroğlu, eğitim sistemindeki mevcut sorunların yanı sıra birçok dezavantajlı duruma karşın Tunceli’nin son yıllarda, öğrencilerinin gösterdikleri başarılar ile anıldığını ve ülkenin önemli bir eğitim kenti haline geldiğine değinerek, il genelindeki okullarda bulunan branş öğretmen ihtiyacının karşılanmamasının, öğrenciler açısından fırsat eşitsizliği yarattığını ve bu sorunun ivedilikle çözüm beklediğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Şaroğlu, “İlimizdeki okullarda kadrosu olduğu halde 51 branş öğretmeni ataması yapılmamasının altında yatan sebep nedir, bu konuda Tunceli bir ayrımcılığa mı maruz kalmaktadır” diye sordu.

CHP’li Şaroğlu, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

1-      Eğitim ve Öğretim Yılı başlamasına rağmen Tunceli genelinde bulunan okullardaki 51 branş öğretmen ihtiyacı neden karşılanmamaktadır, bu görevlendirmeler için öngörülen bir tarih var mıdır?

 

2-      İlimizdeki okullarda kadrosu olduğu halde 51 branş öğretmeni ataması yapılmamasının altında yatan sebep nedir, bu konuda Tunceli bir ayrımcılığa mı maruz kalmaktadır?

 

3-      İlimiz öğrencilerinin, son yıllarda LGS ve YGS’de büyük başarılar kazanmasında ve Tunceli’nin eğitimde ilk sıralarda yer almasında kritik bir önemi olan sayısal derslere dönük özel bir çalışma yapmak ve bu branşlardaki öğretmen eksikliğini gidermek bakanlığınızın gündeminde midir?

Yorumlar (0)