CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN: TARIM BAKANLIĞINA MÜHENDİS ALACAK MISINIZ?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, bir önceki Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın geçen yıl bütçe görüşmelerinde 3 bin 500 mühendis alımı sözü verdiği halde bu alımın gerçekleşmediğini Meclis Genel Kurulunda hatırlatarak, “Tarım ve Orman Bakanlığı’na mühendis alacak mısınız?” diye sordu.

Vekil Haberleri 02.11.2018, 11:41 02.11.2018, 11:41
CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN: TARIM BAKANLIĞINA MÜHENDİS ALACAK MISINIZ?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Veteriner Hekim ve Mühendis alımı yapmamasını eleştirerek, “Mühendis alacak mısınız?” diye sordu. Ceylan yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılık alanında kalkınmayı sağlayacak, üretimi artıracak, ülkemizi tekrar ihracatçı konuma getirecek olanların veteriner hekimler, gıda, su ürünleri ve ziraat mühendislerinin rehberliğindeki çiftçiler olduğunu kaydederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı uzun süredir hiç atama yapmamaktadır” dedi.

“Mühendis alacak mısınız?”

150 bin mühendis işsiz beklediğini hatırlatan CHP’li Ceylan, bir önceki dönemde Tarım eski Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018 bütçe görüşmeleri sırasında 3.500 mühendis alınacağını bildirmiş olmasına karşın bugüne kadar bir atama yapılmadığını söyledi. Tarım, hayvancılık ve gıda üretiminde yaşanan pek çok sorunun uzman personel yetersizliğine bağlı olduğunu savunan CHP’li Ceylan, “boşa giden desteklemeler, ithal zirai ürünlerin artması, gramaj sorunları, şarbon, denizlerde kirlilik, limit altı yapılan avcılık, denetimsiz gıda, et ve gıdada ithalatta bağımlı kalmanın sebebi uzman personel yetersizliğidir” dedi. 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Tarım ve Orman Bakanlığında bir şeylerin yanlış gittiğini kaydederek, eksik personel sorunu nedeniyle pek çok projelerin uygulanamadığını savundu. Ceylan, Türkiye’de tarımın kalkınması için çiftçinin uzman personel rehberliğine ihtiyaç duyduğunun altını çizerek, “Tarım ve Orman Bakanlığı ne zaman atama yapacaktır?” diye sordu.

 

Yorumlar (0)