CHP'li NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU, ÇOCUK VE KADINLARA İSTİSMAR VE ŞİDDETE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANAKKALE'DEN YOLA ÇIKAN ÜÇ KADINA DESTEK VERMEK İÇİN ONLARLA BERABER YÜRÜDÜ

SADECE ACI OLAYLAR YAŞANDIĞINDA DEĞİL, YAŞANMADAN DA KAMUOYUNDA DUYARLILIK YARATMAK İÇİN ÇANAKKALE’DEN ANKARA’YA YÜRÜYEN ÜÇ KADIN ARKADAŞIMIZA BU ÇABALARI NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Vekil Haberleri 12.03.2018, 14:44 12.03.2018, 14:44
CHP'li NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU, ÇOCUK VE KADINLARA İSTİSMAR VE ŞİDDETE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇANAKKALE'DEN YOLA ÇIKAN ÜÇ KADINA DESTEK VERMEK İÇİN ONLARLA BERABER YÜRÜDÜ

İKTİDAR CEPHESİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARDA CEZAİ YAPTIRIMLAR DIŞINDA REHBER ÖĞRETMEN SAYISININ ARTTIRILACAĞI VURGULANIYOR. REHBER ÖĞRETMEN SAYISI ARTIRILKEN, 2017’DE YAYINLADIKLARI YÖNETMELİĞİ DE KALDIRMAYI UNUTMAMALILAR. O YÖNETMELİKTE REHBER ÖĞRETMENLER YOK SAYILIYOR ÇÜNKÜ.

Çocuk ve kadınlara istismar ile şiddet ve hayvan tecavüzlerine dikkat çekmek için 3 Mart’ta Çanakkale’den Ankara’ya yürüyüşe geçen Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz’e CHP Bursa Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bandırma yakınlarında karşılayarak destek verdi.

 Üç kadın eylemciye eşlik eden Altaca Kayışoğlu, “Sadece acı olaylar yaşandığında değil, yaşanmadan da kamuoyunda duyarlılık yaratmak için Çanakkale’den Ankara’ya yürüyen üç kadın arkadaşımıza bu çabaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bugün yanlarında olmak istedim. Bu nedenle Bursa’ya yaklaşırken onları karşılayarak onlarla olduğumuzu iletmeyi arzu ettim” dedi.

TBMM’de çocuk istismarının önlenmesi için kurulan komisyonunun da üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Son yaşanan olaylardan sonra iktidarın harekete geçmesi önemlidir ancak bu komisyon aşamasında defalarca dile getirdiğimiz halde sözlerimiz hep karşılıksız kaldı. Bizler, defalarca söyledik, Meclis’te çocuk ve kadına dönük istismar konusunda sürekli bir komisyon kurulmalı ve bu komisyon sürekli olarak çalışmalı. Ancak, dinletemedik. Daha fazla geç kalınmaması için sadece cezai yaptırımlar değil, eğitim konusunda da önemli adımlar atılmalı. İktidarın oluşturduğu komisyonun çalışmalarına dönük duyumlarda rehber öğretmen sayısının artırılacağı söyleniyor, bu önemli bir gelişme ama 10 Kasım 2017’de rehber öğretmenlere dönük yayınlanan yönetmeliği de ortadan kaldırmalılar, Yoksa rehber öğretmen sayısının artmasının bir önemi olmayacak” diye konuştu.


 

Yorumlar (0)