CHP'Lİ MURAT EMİR:BATIKENT CEZALANDIRILIYOR MU?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Ankara Batıkent’e HAVAŞ otobüs seferlerinin kaldırılmasını yazılı bir soru önergesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 11:54 08.11.2018, 11:54
CHP'Lİ MURAT EMİR:BATIKENT CEZALANDIRILIYOR MU?

CHP’li Emir önergesinin gerekçesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 17.10.2018 tarihinde aldığı kararla Ankara Esenboğa Havaalanı ve şehir içine yolcu taşıma hizmeti veren HAVAŞ otobüslerinin güzergahını değiştirdiğini hatırlatarak; Havaalanı, Pursaklar, Çevreyolu, Batıkent Çakırlar, Şaşmaz, AŞTİ olan güzergahın, Esenboğa Havalimanı, Özal Bulvarı, Pursaklar, Çevreyolu, Sincan Et ve Süt Kurumu, İstasyon Caddesi Eryaman Yüksek Hızlı Tren Garı, AŞTİ olarak değiştirildiğini ve Batıkent’te yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini iddia etti.

“Vatandaşı mağdur etmeyecek bir çözüm üretilemez mi?”

Murat Emir önergesinin devamında; “Batıkent’te yaşayan yurttaşlarımızın ve muhtarlarımızın görüşü alınmadan HAVAŞ otobüslerinin güzergah değişikliğinin yapıldığını ve kendilerinin mağdur edildiklerini öne sürerek, Büyükşehir belediyesinin Batıkent’te yaşayanları cezalandırmak istediği yönünde şikayetlerini tarafıma iletmişlerdir” ifadelerine yer vererek, bir ilçede veya bir mahallede yaşayan vatandaşların mağduriyetini giderirken bir başka mahallede yaşayan yurttaşları mağdur etmeden bir çözüm yolu bulunamaz mı? Sorusunu yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir önergesinde aşağıdaki soruları sordu.

  1. Muhtarlar ve vatandaşların güzergah değişikliği talebi var ise bu değişiklik yapılırken Batıkent’te yaşayan yurttaşlarımızın ve muhtarların görüşü alınmış mıdır?
  2. Sincan ve Eryaman’da ikamet eden vatandaşlarımızın havaalanına ulaşım yönünde talepleri olmuş ise; niçin Belediyenin iştiraki olan Belkoair araçlarının söz konusu ilçelere hizmet vermesi sağlanmamıştır?
  3. Bir ilçede veya bir mahallede yaşayan vatandaşların mağduriyetini giderirken bir başka mahallede yaşayan yurttaşları mağdur etmeden bir çözüm yolu bulunamaz mı?
  4. HAVAŞ servislerinin ulaşım güzergahından Batıkent’in çıkarılmasının nedeni Batıkent’te yaşayan vatandaşları cezalandırmak mıdır?

 

Yorumlar (0)