CHP'li Fikret ŞAHİN Balıkesir Devlet Hastanesi'nin sorunlarını Bakan Fahrettin KOCA'ya sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde, Balıkesir Devlet Hastanesi’nde yaşanan personel sorunun ne zaman giderileceğini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’ya, sordu.

Vekil Haberleri 14.11.2018, 17:08 14.11.2018, 17:08
CHP'li Fikret ŞAHİN Balıkesir Devlet Hastanesi'nin sorunlarını Bakan Fahrettin KOCA'ya sordu

400 yatak kapasiteli hastanede 260 yatak kapasiteye göre personel bulunduğunu ve personel yetersizliğinin sorunlara neden olduğunu belirten Şahin, “Balıkesir İlimizde 1896 yılından buyana hizmet vermekte olan Devlet hastanesinin yatak kapasitesi 2017 yılında Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte 650’den 260’a indirilmiş ve hastanenin personel dağılımı bu yatak sayısına göre düzenlenmiştir. İl genelinde toplam hasta yatak sayısının azalması sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak sayısı bu defa 400’e yükseltilmiş fakat personel dağılımı buna göre düzenlenmemiştir. Yani 400 yataklı hastanede, 260 yataklı hastane personeli ile hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Personel yetersizliği nedeniyle hem vatandaşlarımız hem de hekim ve sağlık personelimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Acil bir şekilde Balıkesir Devlet Hastanesi’nin Personel Dağılım Cetvelinin 400 yataklı hastaneye göre güncellenmesi gerekiyor” dedi.

Diğer taraftan Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç, Havran İlçelerini içine alan Körfez Bölgesi’nde, 50 yataklı, 100 yataklı küçük ilçe hastanelerinin olduğunu, sadece Edremit İlçesi’nde 200 yataklı bir hastanenin bulunduğunu ve 200 yataklı yeni bir hastanenin daha yapıldığını belirten CHP’li Vekil, “Körfez bölgemiz de 200 yataklı hastaneye değil en az 500 yatak kapasiteli A tipi bir hastaneye ihtiyaç vardır. Bölgede bulunan bir özel hastane hem koroner anjiyografi hem de bypass ameliyatı yapabiliyor ama yine bölgede bulunan devlet hastanelerinin hiç birinde bu imkan yok. Devletimiz adına yaşlı nüfusun yoğun olarak yaşadığı bu bölgemize, özel hastane donanımından daha fazla donanıma sahip bir hastane yapmalıyız. Bu konuya dikkat etmenizi rica ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)